Ekstratalentovana srpska teniserka postala najbolja na WTA listi, pa napravila veliku promenu

Mlada srpska teniserka Luna Vujović prošle godine trijumfovala je na Vimbldonu za igračice do 14 godina i Evropskom prvenstvu u ovom uzrastu, ali joj se nije mnogo čekalo, pa je već počela prodor ka vrhu WTA liste.

Već na prvom seniorskom turniru je dogurala do finala u Antaliji, a na drugom do polufinala u Osijeku. Na trećem profesionalnom turniru koji je igrala u Kranjskoj Gori je poražena u četvrtfinalu, ali je morala da igra dva meča u istom danu usled velikih problema sa kišom.

Svi rezultati su joj tako doneli plasman u najboljih 1.000 teniserki sveta (967. mesto), pa je tako Luna najmlađa u ovom društvu na WTA listi. Ona će 15 godina napuniti tek za četiri meseca.

Vujovićeva je takođe i već na 238. mestu juniorske ITF liste za igračice do 18 godina, a bila je i na 186. mestu u ovoj konkurenciji. Ipak, očigledno da joj to nije prioritet i da ne želi da gubi mnogo vremena na juniorski tenis, već da odmah osvaja vrh, kao što su nekada činile teniserke poput Martine Hingis, Jelene Dokić, Serene Vilijams, Marije Šarapove…

Ona je takođe napravila i veliku promenu kada je reč o trenažnom procesu, pošto je napustila Akademiju Ivana Ljubičića, čuvenog hrvatskog tenisera.

Nedavno je dobila i vrednu sportsku stipendiju, povodom čega je organizovan zanimljiv teniski događaj u Zagrebu, na kom je učestvovao i Goran Ivanišević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Radonjić nakon potpisivanja za Zvezdu

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić se nakon šest godina vratio u Crvenu zvezdu. Na Marakanu stiže kao veliko pojačanje za Ligu...

POVEZANE OBJAVE