Milutinov predvodio Olimpijakos do finala, bivši košarkaš Zvezde najefikasniji

Košarkaši Olimpijakosa prvi su finalisti prvenstva Grčke, pošto su slavili i u drugoj utakmici polufinalne serije i savladali Peristeri u gostima sa 84-71.

Crveno-beli su već u prvoj četvrtini stekli neverovatnu prednost od 23 poena razlike, ali su protivniku dozvolili da se do poluvremena spusti samo na -5. Međutim, ubrzo su gosti stekli ponovo dvocifrenu razliku u trećoj deonici i održavali je rutinski do kraja.

Milutinov nadomak dabl-dabla u pobedi Olimpijakosa, uzalud blistao bivši košarkaš Zvezde

Najbolji u pobedničkom timu bio je srpski centar Nikola Milutinov sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 11 skokova, dok je Alek Peters ubacio 20 poena uz 7 skokova i 2 asistencije.

Drugi srpski centar iz redova Olimpijakosa Filip Petrušev postigao je 2 poena, uz po skok i asistenciju.

U poraženom timu i na kompletnoj utakmici najefikasniji bio je bivši košarkaš Crvene zvezde Džo Regland sa 21 poenom, uz 6 skokova i 5 završnih dodavanja. Nemanja Dangubić upisao je samo 2 poena, uz po skok i asistenciju.

Protivnik u finalu biće im pobednik duela između novog šampiona Evrope Panatinaikosa i Arisa, a Zeleni su ubedljivo slavili u prvom duelu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠARIĆ PRED MEČ ODLUKE: Ne možeš ove turnire da prođeš bez malo sreće

Košarkaši Hrvatske nadomak su plasmana na Olimpijske igre u Parizu. Večeras igraju odlučujuću utakmicu protiv domaćina kvalifikacija Grčke. Trijumfovali su...

POVEZANE OBJAVE