NADOMAK FINALA: Orlići spremni za Portugalce

Mladi fudbaleri Srbije do 17 godina igraće u polufinalu Evropskog prvenstva na Kipru.

Oni su sa 3:2 u četvrtfinalu izbacili Austriju. Sada ih čeka duel sa Portugalom, koji je sa 2:1 bio bolji od Poljske.

Od početka smo se trudili da kroz jedan visok nivo igre dođemo do željenog rezultata. Nekako, to nas je i držalo najviše, ta vera u fudbal koji igramo. Još više od samog uspeha i rezultata koje smo ostvarili, raduje me način na koji smo došli do ovoga. Trudili smo se da iz utakmice u utakmicu budemo bolji, tako nam se i kadar slagao, igrači su se oporavljali, da budemo kompletni kada je to najpotrebnije. Uvek ima prostora da budemo bolji, to i igrači znaju. Na to će nas naterati i vrlo kvalitetan protivnik kakav je Portugal. Radujemo se i spremamo u dobrom ambijentu. Pridružili su nam se u Larnaci i ostali polufinalisti, u lepom smo društvu. Trudili smo se da dotle dođemo, korak po korak, bez neke velike euforije. Tako spremamo i narednu utakmicu, vrlo kratko smo slavili, vratili se u radnu rutinu i čekamo polufinale, rekao je selektor Jovan Damnjanović.

Junak meča sa Austrijom Đorđe Ranković, takođe je izneo očekivanja:

Sigurno da nas očekuje još jedna zahtevna utakmica. Priželjkujemo pozitivan ishod, baš kao protiv Austrije. Najbitnije je da smo svi zdravi, da smo zajedno, verujemo jedni u druge. Daćemo sve od sebe, biće to veliki dan za sve nas. Želimo da pobedimo, uđemo u finale i vratimo se sa medaljom u Srbiju, rekao je on.

Srbija igra sutra prvo polufinale od 17 časova. Potom kasnije igraju Italija i Danska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bajern odredio cenu za Musijalu: Ko želi reprezentativca Nemačke moraće da odvoji veliku sumu novca

Fudbalski klub Bajern odredio je obeštećenje za Džamala Musijalu, prenose britanski i nemački mediji. Gigant iz Minhena će za svoju...

POVEZANE OBJAVE