NBG KREĆE PO ČETVRTI PEHAR: Živimo za ovo poslednjih nekoliko meseci

Vaterpolisti Novog Beograda su odbranili titulu prvaka Srbije.

Osvojili su i Kup uz trofej regionalne lige. Sada im preostaje da pojure i četvrti pehar.

Oni će na Malti učestvovati na F4 Lige šampiona.

Dobro smo radili prethodnih nekoliko dana u Herceg Novom. Brusili smo formu, trudili se da je podignemo na još viši nivo. Očekuju nas još dve utakmice, koje će biti kruna ove sezone. Ove takmičarske godine mi možda nismo u svakoj utakmici izgledali najbolje, ali smo uspeli svaki put kada je bilo najpotrebnije da budemo na najvišem mogućem nivou. Siguran sam da ćemo u sredu protiv Ferencvarošam dati više od 100 odsto svojih mogućnosti kako bismo se našli u finalu. Da li će biti tako, o tome će odlučivati mnogo faktora, ali znam da ukoliko moji momci budu izgledali kao do sada, da je mnogo teško igrati protiv nas. Kao ekipa smo toga svesnoi i sa tim razmišljanjem idemo na Maltu, rekao je trener Živko Gocić.

Na ovom turniru će se od aktivnog igranja oprostiti Filip Filipović.

Zaista živimo za sve ovo poslednjih nekoliko meseci i mislim da se to i te kako vidi, pre svega u odlučujućim utakmicama. Verujem u ove momke i ljude u klubu koji su oko nas svakog dana, a ova tri trofeja nam daju za pravo da se nadamo uspehu i na Malti. Šta će biti, nema potrebe time da se opterećujemo sada, ali ono što je najvažnije je da smo svi zdravi i nadam se da će tako i ostati. Znamo šta nas čeka, zato idemo utakmicu po utakmicu, a formula je prosta. Imamo još samo dva koraka da uradimo nešto što verovatno nijedan klub u istoriji vaterpola nije uradio, zaključio je on.

F4 se igra od 5. do 7. juna a rival Novog Beograda u polufinalu je Ferencvaroš. Pro Reko nastavlja odbranu titule protiv Olimpijakosa.

Foto: VK Novi Beograd

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radonjić po povratku u Zvezdu: Nadam se nokaut fazi LŠ, imamo dobru ekipu

Nemanja Radonjić se vratio u Crvenu zvezdu posle 6 godina, kao veliko pojačanje pred Ligu šampiona. On je predstavljen na...

POVEZANE OBJAVE