Real je neuništiv, 15.titula šampiona Evrope!

Fudvaleri Real Madrida došli su do 15.tituče šampiona Wvrope pošto su u finalu savladali Borusiju Dortmund 2:0.

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo Borusiji. Tim Edina Terzića je dominirao u svakom segmentu, a Real Madrid nije imao nijedan šut na gol.

“Milioneri” su imali dve sjajne šanse. Prvo je Filkrug izašao ispred Kurtoe i pogodio stativu. Doduše, čini se da je igrač Borusije bio u ofsajdu prilikom gledanja ponovljenog snimka.

Drugu šansu su imali preko Adejemija, koji je izašao 1 na 1 sa Kurtoom, i pokušao je da ga dribla, ali nije uspeo da sprovede loptu do gola.

U drugom poluvremenu Real je imao prvu šansu, kad je Karvahal uhvatio volej, ali je odbrana Dortmunda izblokirala šut. Samo pet minuta kasnije ponovo je Filkrig imao šansu, ali je Kurtoan njegov šut glavom odbranio.

Kako je meč odmicao Real je bio opasniji, a u 70.minitu veliku šansu je imao Belingem, ali je lopta otišla preko gola.

Ipak, u 74. minutu Kros je izveo korner, a Krvahal je bio najbolji u skoku i doneo Realu vođstvo.

Samo 3 minuta posle, Belingem je imao šansu da završi meč, ali je defanzivac Dortmunda doslovno u zadnjoj sekundi ušao u blok i lopta je otišla tik uz stativu u korner.

Real je pritisnuo sa svih strana nemačku ekipu i u 83. minutu posle presinga lopta dolazi do Vinisujusa koji postavlja 2:0.

U 87.minutu Fulkrug je postigao gol za nadu Borusije, ali linijski sudija je odmah podigao ofsajd. Posle gledanja snimka je utvrđeno da je zaista bio u nedozvoljnoj poziciji.

Na kraju Real je slavio 2:0 i doašo do 15. titule šampiona Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VILDOZA IZABRAO OLIMPIJAKOS: Želim osvajanje Evrolige, nije bila teška ili laka odluka

Prošle sezone je Kostas Slukas prešao iz Olimpijakosa u Panatinaikos. Potom su Atinski zeleni u minuloj sezoni pokorili Evropu. Sada...

POVEZANE OBJAVE