Dvojica srpskih golmana na meti evropskih velikana!

Srbija je poslednjih godina zemlja kvalitetnih golmana, a selektor Dragan Stojković je na mukama kada je reč o izboru trojice koji će konkurisati za mesto među stativama reprezentacije.

Za predstojeći EURO se odlučio za Vanju Milinković-Savića (Torino), Đorđa Petrovića (Čelsi) i Predraga Rajkovića, koji bi uskoro mogao da napusti Majorku i pridruži se kolegi u Premijer ligi.

Sa šireg spisak je otpao golman Partizana Aleksandar Jovanović, Nišlija koji je blistao ove sezone, a koji je svojevremeno otpao u poslednjem trenutku i za Mundijal u Rusiji.

Uz to je Mile Svilar proglašen najboljim golmanom Lige Evrope, a nakon što je želeo da se vrati u belgisjku reprezentaciju – što nije bilo mogućeselektor Stojković je dao naznake da će moći da ponovo bude deo našeg nacionalnog tima.

Međutim, tu se ne završava spisak kvalitetnih srpskih čuvara mreže, o čemu svedoči i interesovanje velikih evropskih klubova. Neki doduše ipak neće moći da budu naši reprezentativci.

Sećate se Vladana Kovačevića? U sličnom periodu kada se Svilar odlučio za Srbiju, i Kovačević je postao reprezentativac, iako je prethodno branio u mlađim kategorijamza BiH.

Ipak, iz sličnih razloga zbog kojih Svilar nije mogao da brani za Belgiju, Kovačeviću je spuštena rampa kada je reč o našoj reprezentaciji, a razlog je jedna utakmica u dresu seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako je još ranije vladalo veliko interesovanje za njega, Kovačević je i dalje u poljskom Rakovu, gde je ponovo bio najbolji golman Ekstraklase.

To bi konačno moglo da se promeni, pošto portugalski mediji navode da će uskoro biti ozvaničen njegov transfer u lisabonski Sporting za 7.000.000 evra!

Tako će biti prvi naš golman nakon Vladimira Stojkovića u portugalskom gigantu. Nadamo se d aće dobiti pravu šansu u ovom timu, za razliku od bivšeg reprezentativca Srbije i golmana Partizana i Crvene zvezde (zanimljivo da ga je tada sa gola istisnuo u ono vreme mladi Rui Patrisio, kog je ove sezone u drugi plan u Romi gurnuo pomenuti Svilar).

Veliko interesovanje vlada i za mladog golmana kragujevačkog Radničkog Stojana Lekovića.

Kako navodi pouzdani portal “Fuzbalevropa”, Verder je od njega odustao jer je produžio ugovor sa Mihaelom Cetererom, iako je bio veoma zainteresovan.

Međutim, u redu za njegov potpis se nalaze i drugi neimenovani klubovi iz Bundeslige, ali i škotski gigant Glazgov Rendžers, kao i njihov rival Aberdin.

Navodno Leković ima dogovor sa kragujevačkim superligašem, hitom ovogodišnjeg prvenstva, da može da ide u slučaju da stigne milionska ponuda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE