NAKON PONOĆNE BORBE: Nastavlja odbranu titule, Đokoviću drama u Parizu!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. Nakon meča koji se završio duboko iza ponoći, savladao je Italijana Lorenca Musetija posle pet setova i više od četiri i po sata igre.

Po setovima 7:5, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:0

Prva dva gema početnog seta su bila sigurna. Onda je Italijan prvi napravio brejk u trećem. Đoković odmah uzvratio. Od tada su teniseri ponovo bili sigurni na svoj servis. Ali je najbolji igrač planete ponovo pokazao mentalnu snagu. U 12. gemu je iskoristio prvu od dve brejk lopte i došao do 1:0 u setovima. Posle čak 21 udarca u tom poenu na 15:40.

Potom je sigurno odservirao za osvojen prvi gem na početku drugog seta Đoković. Za razliku od prvog, sada je prvi napao i oduzeo servis rivalu u četvrtom gemu za 3:1. Potom se malo pomučio i potvrdio ga za 4:1.
Međutim, vođstvo je kratko trajalo. Museti je osvojio gem na servis a potom vratio brejk i poravnao na 4:4. Nastavila se velika borba a taj set je otišao u taj brejk.

Tada je Museti krenuo furiozno i poveo sa 3:0.

Đoković je uspeo da reaguje i stigne na 3:3 pri prvoj promeni strana. Nakon velike borbe, Museti je izjednačio na 1:1 u setovima.

Gubitak tog dela igre je poremetio Đokovića. Museti je u četvrtom gemu trećeg seta poveo sa 3:1. Potvrdio za tri gema viška. Sigurnom igrom preokrenuo na 2:1 u setovima 30. nosilac turnira. Završivši treći set sa stilom i još jednim brejkom.

Prvo uzbuđenje tokom četvrtog seta, viđeno je u petom gemu. Đoković je napravio brejk i poveo sa 3:2.

Potom ga potvrdio za 4:2 i bio u prednosti da izbori peti set. Italijan je vratio brejk smanjivši na 5:3 a Đoković ribrejkom izborio odlučujući set.

Posle izjednačenja, Đoković sjajno počinje peti set. Napravio je brejk i poveo 3:0.

Najbolji igrač planete se nije zaustavio i duplim brejkom stigao na 4:0. Potvrdivši to za 5:0 iako se taj gem igrao na razliku. Stigao je do dve meč lopte i odmah iskoristio prvu za dominantan završetak meča i petog seta.

Protivnik u osmini finala biće mu Argentinac Fransisko Serundolo, koji je izbacio Amerikanca Tomija Pola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dobrić o novoj sezoni, povratku, ponudi Partizana: Zvali su me, nisam hteo da ulazim u tu priču

Povratnik u redove Crvene zvezde Ognjen Dobrić jedva čeka početak nove sezone, pošto je sa reprezentacijom osvojio bronzu na...

POVEZANE OBJAVE