RATKOV I STOJIĆ PRED EP: Svi jedva čekamo da počnu utakmice

Fudbaleri Srbije počeli su pripreme za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Orlovi već za dva dana igraju prvi test meč. U Beču će gostovati selekciji Austrije, takođe učesniku EP.

Dva reprezentativca su iznela očekivanja pred taj duel. Jedan je i napadač koji nastupa u tamošnjem prvenstvu Petar Ratkov.

Očekuje nas jedna tvrda utakmica, veoma zahtevna, jer Austrija dobra reprezentacija koja se mnogo troši, ali mi treba da gledamo sebe. Na treninzima radimo i na fizičkoj spremi, verujem da ćemo se dobro pripremiti i već u pripremnim mečevima pokazati dobro lice. Očekuje nas dobra atmosfera u Beču, biće mnogo naših navijača, lično imao sam mnogo zahteva za ulaznicama. Zaitsa je veliko interesovanje za utakmicu“. Grupa na Evropskom prvenstvu? Teška. Engleska je jedan od favorita za osvajanje šampionata, Danska takođe ima veoma dobru selekciju, dobre pojedince, poštovanje i za Sloveniju, imaju i oni svoju računicu. Najvažnije je da se mi dobro spremimo, već kroz dve prijateljske utakmice da se pripremimo za ono što nas očekuje u Nemačkoj. Cilj je naravno da prođemo grupu, rekao je napadač Salcburga.

Defanzivac Nemanja Stojić, takođe je govorio o očekivanjima pred prijateljske mečeve i igre na EP:

Prvi utisci su zaista fenomenalni, atmosfera je odlična i svi jedva čekamo da počnu utakmice. Svi smo svesni šta se nalazi pred nama, svi želimo da postignemo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu i zbog toga smo uostalom i malo ranije počeli sa radom. Želimo Srbiju da predstavimo u što boljem svetlu. Nisam znao za podatak da je mali broj igrača koji su igrali našu ligu, a nisu bili članovi Crvene zvezde i Partizana, imao status reprezentativaca na najvećim takmičenjima. To je svakako veliki uspeh za mene, naravno i za moj klub. Veoma sam počastvovan. Imamo sam iza sebe dve dobre sezone u klubu, verujem da posenjdujem kvalitet da budem ovde. Negde sam se potajno i nadao pozivu, a da li sam baš bio siguran, ne mogu da kažem da jesam. Mnogo mi je drago da sam deo ove reprezentacije, rekao je fudbaler TSC-a.

Naš tim će sutra otići u Beč gde 4. juna od 20:30 igraju sa Austrijancima. Potom četiri dana kasnije gostujemo Švedskoj 8. juna. Prvi meč na EP igramo protiv Engleske 16. juna od 21 sat u Minhenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos o novom timu: Bolji smo nego prošle sezone, nismo izbor za top igrače, moramo da ih ubeđujemo

Crvena zvezda je danasu hali "Aleksandar Nikolić" održala Media day za Evroligu prilikom kojeg je predstavila novi tim za...

POVEZANE OBJAVE