DAVIDOVAC NOSIO BRANIOCA TITULE: Crvena zvezda do vođstva u finalu

Košarkaši Crvene zvezde došli su do 1:0 u finalnoj seriji Superlige pošto su posle drame savladali Partizan 89:88.

Odlično je meč počela Crvena zvezda, ali ne može se reći i da je Partizan bio slab. Crveno-beli su na krilima Jaga Dos Santosa napadački bili perfektni, a Partizan je preko Avramovića i Pantera drala priključak. Zvezda je anpravila 9 poena razlike, a na prvu pauzu se otišlo sa 31:24.

U drugom peridou Partizan je bio bolji rival, a Aleksa Avramović je pravio odlične stvari za svoj tim. Crno-beli su preveli, a trener Željko Obradović je igrao sa petorkom sa svih pet bekova što je bilo veoma teško za braniti od strane šampiona ABA lige. Partizan je sa vođstvom otišli na veliki odmor 51:52.

U trećem periodu Zvezda je odlično otvorila i ubrzo povela 7 razlike. Partizan je u prvi mah uhvatio priključak, ali je onda sa 7 vezanih poena Geidraitisa Zvezda imala 9 razlike. Nemanja Nedović je doživeo povredu i iznet je sa terena (u četvrtom periodu se vratio), dok je meč završio Jago Dos Santos početkom četvrtog perioda kada se uhvatio za list.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je napravila 8 razlike posle koševa Tompkinsa, i propustila dva napada da tu razliku uveća. Od tog trenutka Partizan pravi seriju i poravnava na 5 minuta pre kraja. Partizan je u tim ptrenucima izgledao daleko bolje na terenu, Crvena zvezda je izgledala pre svega fizički jako loše.

Ipak, na krilima Davidovca Zvezda pravi 4 poena razlike, a onda sledi period sa mnogo prekida, tehničkih, faulova u napadu. Partizan je uspeo da dođe sa penala do izjednačenja na 1:45 do kraja meča.

Zvezda je imala dugačak napad u kojem je Teodosić promašio dva šuta za tri poena, a Ledej sa druge strane je promašio zicer za vođstvo. Luka Mitrović je doveo u vođstvo domaćina sa penala za 90:89 i Partizan je imao napad 30 sekundi do kraja. Davidovac je odbranio Avramovića, a Ledej je napravio faul u skoku posle kojeg je protestovala klupa gostiju. Mitrović je ponovo bio polovičan sa penala, a 8 sekundi pre kraja Partizan je imao tajm aut i napad za pobedu ili produžetak.

Kod izvođenja lopte, u mrtvom vremenu Dalibor Ilić pravi faul Partizan dobija jedan penal i novi napad. Ledej je bio precizan i Partizan je imao novi napada samo na pola koša minusa. Ledej je šutirao za pobedu, ali Dejan Davidovac je ponovo odigrao sjajnu odbranu i Crvena zvezda je došla do pobede 89:88.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEČITI SAZNALI: Zvezda posle LŠ u Humskoj, on sudi derbi

Večiti derbi, prvi ove sezone između fudbalera Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak. Crveno-beli su poraženi protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE