Dončićev saigrač iz Dalasa će igrati za Sloveniju?!

Retko koja reprezentacija danas ne angažuje naturalizovanog Amerikanca, a mnoge su ih već promenile po nekoliko.

To se često pokazalo kao pravi potez, pored ostalog i u slučaju poslednjeg Evrobasketa, kada je Lorenco Braun vodio Furiju do trona, iako su mnogi bili protiv njegovog angažovanja.

Slovenci su takođe napravili pun pogodak kada su naturalizovali Entonija Rendolfa, tadašnjeg košarkaša Real Madrida, za Evrpobasket 2017. godine, čiji su senzacionalni osvajači bili.

On je sa Dončićem svojevremeno igrao u Realu, a u budućnosti bi za Slovence, prema navodima američkih medija, mogao da zaigra i sadašnji Lukin saigrač iz Dalasa, centar Danijel Gaford.

Dončić će navodno pokušati da nagovori saigrača da mu se pridruži i u reprezentaciji, a matičnom košarkaškom savezu je takođe izneo takav predlog.

Gaford je ove sezone za Mevse prosečno beležio 11 poena i 7,6 skokova po utakmici, a u NBA ligi je od 2019. godine, kada ga je Čikago odabrao kao 38. pika druge runde drafta.

Za Sloveniju je poslednji kao stranac nastupao Majk Tobi, koji ove sezone nastupa za Crvenu zvezdu, ali će ga ovog leta zameniti Džoš Nibo, centar Makabija.

Slovenci su uvek do sada angažovali Amerikance na deficitarnoj poziciji centra, iako je u prošlosti ovo mesto bila najjača karika selekcije, sa nekadašnjim NBA igračima Rašom Nesterovićem i Markom Milićem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zauzmi svoje mjesto na OVOJ ATP LISTI – serviraš za 5000€!

Nova prilika je tu, posljednja u ovoj godini, kada je riječ o grend slem turnirima, u ovoj godini. Isprati US...

POVEZANE OBJAVE