Piksi pred duel sa Austrijom govorio o šansama obe reprezentacije na EP, otkrio i da li će igrati Jović i Mitrović

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 gostuje Austriji u prvoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo, koje počinje 14. juna.

Selektor Dragan Stojoković govorio je o sutrašnjem protivniku, sastavu naše ekipe, kao i šansama u Nemačkoj.

Austrija je jedna kvalitetna i jaka ekipa, vrlo kompaktna. Njihove kvalifikacije i utakmice koje su odigrali do sada su pokazale da se radi o ozbiljnom timu. Zato smo i odabrali Austriju, jer ćemo imati jedan težak i dobar test pred Evropsko prvenstvo. Krasi ih odličan timski duh, kao i individualni kvalitet na visokom nivou. Moram da pomenem igrače kao što su Sabicer, Lajmer, Arnautović, Gregorič… Mogu dosta na Evropskom prvenstvu, smatra selektor Srbije, koji se potom okrenuo sutrašnjoj utakmici.

Mi smo želeli da se oprobamo sa nekom jakom ekipom. Svaki dobar i pozitivan rezultat daje dozu samopouzdanja, što je jako bitno. Imaju odličan tim, ne zato što je neka kurtoazija, već što su pokazali protiv Turske, Slovačke i Nemačke veliki kvalitet, a i uspeli su da pobede. Oni ne znaju da li je takmičarska ili pripremna utakmica. Uvek igraju isto, to je germanski mentalitet. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, istakao je Stojković.

On je govorio i o šansama Srbije na Evropskom prvenstvu.

Veliko takmičenje predstavlja i veliki izazov, mi ne idemo radi turizma, niti da bi se slikali, već moramo da budemo na ozbiljnom nivou. Što se tiče sistema – ne mogu da govorim o takvim stvarima, razgovaramo i radimo sa igračima na terenu. Ono što budete videli – to će biti ono najbolje. Bitno je da igrači razumeju – da li je to sa trojicom, četvoricom ili sa pet u liniji. Evropsko prvenstvo traži strahovitu fizičku potrošnju i verujem da ćemo biti na tom nivou, smatra Piksi.

Timu su se priključili Aleksandar Mitrović i Luka Jović, ali neće napasti od starta.

Teško je očekivati da Mitrović bude u startnoj postavi, danas se tek priključio na treninzima i sigurno će sa klupe početi utakmicu, kao i Luka Jović koji se vratio iz Australije. Ne bih želeo da rizikujem. Očekujem Nikolu Milenkovića da nam se priključi, ali i on neće biti u konkurenciji. Svi ostali su spremni i nemamo kadrovskih problema, otkrio je selektor Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE