SRBIJA SA REKORDNIM BROJEM TAKMIČARA: Ivana izostaje, ali u skoku udalj imamo dve kandidatkinje za medalju! (FOTO)

Od 7. do 12. juna održava se Evropsko prvenstvo u atletici na otvorenom, samo nepuna dva meseca pred Olimpijske igre u Parizu.

Iako je Ivana Španović odustala od odbrane titule u skoku udalj, jer je sav fokus ka osvajanju zlata u Parizu, čini se da ovo prvenstvo u Srbiji čekamo u veoma dobrom raspoloženju.

O tome svedoči rekordan broj od 16 srpskih takmičara koji su se kvalifikovali za najveću evropsku smotru kraljice sportova. Pritom neće to biti puki učesnici, već imamo i ozbiljne kandidate za osvajanje medalja.

Jedna od njih je svakako i Milica Gardašević, koja će biti glavni adut u skoku udalj, u Ivaninom odsustvu.

Za takmičenje u ovoj disciplini kvalifikovala se i Angelina Topić, koja je naš glavni adut na ovom prvenstvu, ali u skoku uvis. Angelina je trijumfovala na prva dva mitinag Dijamantske lige ove godine u svojoj glavnoj disciplini, a postavila je i novi nacionalni rekord od 1,98 metara.

Takmičenje u skoku uvis biće veoma zanimljivo, pošto je juče Jaroslava Mahučik na mitingu u Štokholmu, svom prvom takmičenju ove godine, nadmašila Angelinin rezultat preskočivši visinu od 2 metra. Angelina brani bronzanu medalju od pre dve godine.

Tada se na tronu popela i Adriana Vilagoš, osvojivši senzacionalno srebro u bacanju koplja hicem u poslednjoj seriji. Adriana takođe beleži izvanredne rezultate od početka ove godine, a oborila je i lični rekord. U ovoj disciplini imaćemo najviše predstavnika, pošto su kvotu obezbedile i iskusna Marija Vučenović i 23-godišnja Ivana Đurić.

Srebrnu medalju od pre dve godine iz Minhena takođe brani i Armin Sinančević u bacanju kugle, a u ovoj disciplini društvo će mu praviti naš dugogodišnji reprezentativac Asmir Kolašinac.

Srbiju će predstavljati sledeći takmičari:

Angelina Topić (skok uvis/skok udalj)
Milica Gardašević (skok udalj)
Adriana VilagošMarija Vučenović Ivana Đurić (bacanje koplja)
Elzan Bibić (5000 m)
Armin Sinančević Asmir Kolašinac (bacanje kugle)
Strahinja Jovančević Lazar Anić (skok udalj)
Boško Kijanović (400 m)
Milica Emini (100 m prepone)
Nikola Kostić (400 m prepone)
Ivana Ilić (100 m / 200 m)
Maja Ćirić (400 m)
Slavko Stević (skok uvis)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE