DRUGA UTAKMICA FINALA KLS: Oglasio se prvi čovek Zvezde

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović oglasio se pred drugu utakmicu finalne serije KLS protiv Partizana u gostima.

Crvena zvezda vodi 1:0 u seriji, a večerašnji meč je na programu od 20 časova u Areni, gde je domaćinPartizan.

-Juče smo imali priliku da vidimo prvu utakmicu plej-ofa Superlige Srbije, nešto što gotovo nisam imao priliku da vidim u 55-godišnjoj karijeri u košarci, a to je takvo udvaranje sudija treneru Partizana da je to neviđeno. To je počelo odmah u prvoj četvrtini na početku utakmice, kada je Zvezdi svirano tri faula za 30 i nešto sekundi. Dva faula su bila za Luku Mitrovića, koji je reprezentativac i kapiten reprezentacije, rekao je Čović i dodao:

-Naravno, to je sve unelo nervozu, pa kada smo napravili 10 razlike oni su ih vratili, pa na osam razlike ponovo su ih vratili, pa sve do onog trenutka kada su Zvezdi odsvirane dve tehničke greške kod rezultata 87:83, za evidentan faul u napadu koji je napravio Partizanov igrač. Tada su šutirali četiri bacanja, dva dali. Ponovo su imali loptu, ponovo promašili, to je sve na minut i nešto do kraja. Ni to nije bilo dovoljno. Pa kod rezultata 87:87, kada mi dajemo koš za 89:87 svira se faul navodno u zaustavnom vremenu, gde je igrač Partizana Ledej, koji je jedan od najprljavijih igrača moram otvoreno da kažem, uhvatio za ruku Ilića i iscenirao jedan navodni faul. Tu se dodelilo jedno bacanje i lopta sa strane Partizanu. Ni to nisu iskoristili i Zvezda je zasluženo pobedila, a razlika je trebalo da bude između 15 i 20 koševa.

Najtofejniji trener Evrope Željko Obradović je posle meča pozvao sve da uporede rezultate dva srpska tima u poslednje dve sezone u Evroligi, gde se jasno vidi da su crno-beli daleko ispred svog najvećeg rivala.

-No, na stranu sve to, vidim da idu sa komentarima da se sve zna i sve se vidi. Pa sve to što se zna i vidi, pa prijavite, idite u tužilaštvo pa prijavite. Ako ne prijavite postajete saučesnici. Ali zapamtite, naravno da se sve zna, i u Evroligi i na dalje. Nemojte porediti Evroligu i poziciju tamo jer to je smešno poređenje. Mi imamo istorijskih 7-0, to će biti upisano, zapamtite. Istorijskih 7-0 protiv trofejnog trenera, u četiri različita takmičenja. Ja čestitam stručnom štabu i igračima Zvezde šta su svi zajedno izdržali. Takođe, čestitam i navijačima. Uspeli smo da jednu ogromnu.

Prvi čovek Zvezde očekuje da delegacija crveno-belih biti sigurna večeras u Areni.

-Znači, ja očekujem da bude regularnije, da Zvezda ima potpunu zaštitu i stručni štab i ekipa. Naravno i članovi uprave koji budu išli na utakmicu. Još nešto da ponovim, nećemo najaviti ko će čuvati Pantera. Očigledno se traži da mi najavimo pet minuta pred početak utakmice ko će čuvati Pantera. On se čuva u okvirima košarkaških pravila i košarkaške igre, sasvim regularno. A sada što neko želi da opravda velika ulaganja i to radi preko naših leđa, žao mi je. Mislim da košarkaška javnost Srbije dobro sagledava.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kvinsi Miler ima novi klub

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler novi je košarkaš filipinskog San Migel Birmena. On u ovaj klub prelazi iz...

POVEZANE OBJAVE