Alkaraz nakon preokreta savladao novog broja 1 za finale Rolan Garosa!

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je bio bolji od Janika Sinera, od ponedeljka prvog tenisera sveta.

Španac je bio bolji u “finalu pre finala” nakon pet setova, slavivši sa 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:3).

Siner je mnogo bolje ušao u meč i poveo sa 4:0. Iako je Španac vratio jedan brejk, odamh je još jednom izgubio servis, pa je prvi set završen ubedljivo u korist Italijana.

Nastavio je Italijan u istom ritmu i u drugom setu i odmah brejknuo rivala, koji je ipak uspeo da preokrene brejkovima u četvrtom i šestom gemu i izjednači potom na 1:1 u setovima.

U trećem setu viđena je obrnuta situacija, pošto je španski teniser prvi napravio brejk za 2:1, ali ga nije materijalizovao, a potom je ponovo izgubio servis, nakon čega je Siner lako priveo set kraju.

Četvrti set prošao je bez brejk-lopti sve do poslednjeg gema, kada je Alkaraz iskoristio prvu priliku i odveo meč u odlučujući set. Tamo je odmah poveo sa 2:0 na startu i potom održavao tu prednost, što je dovelo do plasmana u finale.

Za titulu će se boriti protiv pobednika meča između prošlogodišnjeg finaliste Kaspera Ruda i Aleksandera Zvereva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE