Mijailović najavio stvaranje drim tima za sledeću sezonu!

Iza Partizana je veoma loša sezona u kojoj nisu uspeli da se domognu ni plej-ina u Evroligi, dok su u ABA ligi ubedljivo poraženi u finalu od Crvene zvezde i tako izgubili titulu. Uz to su ostali bez trofeja i u Kupu Radivoja Koraća i domaćoj Superligi, u koju su se vratili nakon dve sezone pauze.

Prvi čovek kluba Ostoja Mijailović, gostujući u podkasut “Telekast”, ocenio sezonu kao neuspešnu.

Teško mi pada svaki poraz, a posebno poraz u večitim derbijama. Sezona je bez ikakve dileme neuspešna. Želeli smo u TOP 8 fazu Evrolige, želeli smo da odbranimo ABA ligu, borimo se za trofeje u Srbiji. Nismo uspeli u tome, a potajno sam se nadao da možemo i više u odnosu na prethodnu sezonu, kada smo bili jako blizu plasmana na finalni turnir Evrolige i kada smo osvojili ABA ligu, rekao je Mijailović, pa locirao potencijalne uzroke slabe sezone.

Ali nismo odradili prelazni rok onako kako smo se nadali. Nismo imali željenu hemiju, a samim tim ni rezultate. Ekipu formira sportski sektor, a čelnici kluba su tu da obezbede neophodna finansijska sredstva. Moram da naglasim da je sezona bila protkana velikim brojem mečeva koje smo gubili na jednu loptu. Žao mi je zbog navijača, nismo imali ni sreće, a naravno da ćemo raspravljati o odgovornosti za sezonu koja je ostala iza nas, istakao je predsednik crno-belih.

On je imao zanimljiv odgovor na pitanje kako bi izgledao njegov drim tim.

Drim tim će biti onaj koji budemo napravili za sledeću sezonu, nagovestio je Mijailović velike promene u sastavu koje predstoje.

Pored prethodne, kao najuspešniju sezonu ističe onu koju je prikinuo koronavirus.

Za sve vreme mog boravka u Partizanu, ponosan sam na dve sezone. Na prošlu kada je malo sreće i malo koncentracije nedostajalo da stignemo do finalnog turnira Evrolige, i na sezonu koju je prekinula korona, pa je sve što smo ostvarili, a ostvarili smo mnogo, palo u vodu. Partizan je moj dečački san. Kao klinac sam navijao za Partizan. Radi se o jednoj velikoj organizaciji, o kulturi, klubu koji je ispisao istoriju ne samo u sportskom smislu, rekao je predsednik crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE