NAKON 12 GODINA: Odbojkaši korak bliži plasmanu na Olimpijske igre!

Odbojkaška reprezentacija Srbije u 2 sata ujutru igra proti SAD na turniru Lige nacija u Otavi, a pred ovaj duel su stigle dobre vesti.

Izabranici Igora Kolakovića trenutno su na poziciji koja vodi na Olimpijske igre u Parizu ove godine.

Selekcija Kube, koja nam je jedan od glavnih rivala u borbi za odlazak na Igre na osnovu rang liste, poražena je od Holandije sa  3:1 (26:24, 21:25, 25:20, 25:22).

Na taj način su Kubanci izgubili 9.66 bodova na FIVB listi, pa su se našli na 11. mestu sa ukupno 242.53 bodova, a Plava četa dva mesta iznad sa 247.59 i trenutno je na poziciji koja vodi u Pariz.

Nakon toga Kubanci su poraženi i od Italijana sa 3:1 (25:21, 22:25, 25:19 i 25:13), pa su izgubili još 1,44 boda. Tako je Srbija u prednosti od čak osam bodova i čak ni u slučaju maksimalnog poraza od SAD ostaće ispred reprezentacije Kube na rang listi.

Pored domaćina Francuske, koja će svakako želeti medalju, plasman su preko kvalifikacionih turnira obezbedili i Nemačka, Brazil, SAD, Japan, Poljska i Kanada, dok će se preostalih pet učesnika najveće sportske smotre dobiti na osnovu rang-liste.

Naša muška reprezentacija u ovom sportu nije učestvovala na Igrama još od Londona 2012. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE