Novi Beograd ostao i bez trećeg mesta u Ligi šampiona, ali dobija veliko pojačanje za sledeću sezonu?

Vaterpolisti Novog Beograda poraženi su od Olimpijakosa sa 9:6 u borbi za treće mesto na Fajnal-foru Lige šampiona na Malti.

Novobeograđani kao da nisu mogli da se oporave posle nesrećnog poraza u polufinalu od Ferencvaroša na peterce, što je tim iz Pireja iskoristio i zabeležio trijumf.  Takođe, srpski i regionalni šampion bio je i prilično oslabljen u ovom meču, pošto trener Živko Gocić osim na povređenog Đorđa Vučinićanije nije mogao da računa ni na kapitena Filipa Filipovića zbog “brutalitija” u polufinalnom duelu.

Grčki tim je već u prvoj četvrtini stekao tri gola prednosti, a stečeno vođstvo je uspešno održavao do kraja meča. Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Joanis Funtulis sa tri gola, dok se kod Novobeograđana istakao Miloš Ćuk sa dva pogotka.

Novi Beograd je tako okončao izuzetno uspešnu sezonu u kojoj je prvi put u istoriji osvojio triplu krunu. Izabranici Živka Gocića su osim trijumfa u Superligi Srbije i regionalnoj Premijer ligi, do pehara stigli i u nacionalnom Kupu.

Danas stiže i informacija da bi naredni pokušaj osvajanja Evrope Novobeograđani mogli da imaju sa reprezentativcem Srbije Đorđem Lazićem u timu.

Lazić je napustio italijansku Brešu, a kako je naveo specijalizovani “Waterpolo People”, mogao bi da se nakon šest godina i odlaska iz Partizana vrati u Srbiju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE