Piksi izneo očekivanja pred oproštajnu utakmicu Zlatana Ibrahimovića

Fudbalska reprezentacija Srbije će sutra od 18 časova odigrati drugu pripremnu utakmicu pred Evropsko prvenstvo, koje 14. juna počinje u Nemačkoj.

U prethodnom prijateljskom duelu naši fudbaleri poraženi su od Austrije, a sutrašnja utakmica imaće i posebnu draž jer će se protiv naših zvanično od fudbala oprostiti Zlatan Ibrahimović.

Zlatan je jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala. Drago nam je da će da se oprosti u meču sa Srbijom. Očekujem zbog svega lepu atmosferu. Ponavljam, Zlatan je važna figura u svetskom fudbalu, ostavio je veliki trag, istakao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Ipak, fokus će pre svega biti na uigravanju pred EURO.

Radili smo analizu, gledajući brojeve, statistiku koja daje važne parametre, videli smo da smo imali tu rupu između 10 i 15 minuta. Na fizičkom planu smo bili u egalu, u nastavku dominantniji, kontrolisali smo igru. Izgubili smo, što ne volimo, ali kao tim smo reagovali, i posle izmena. Igrači su pokazali karakter. Minus od dva gola nije mnogo uticao na njih. Iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu. Dešavalo se da na početku meča sami sebe guramo u probleme, koje kasnije moramo da rešavamo. Dešavaju se stvari koje ne očekujemo, a onda biramo teži put da se vratimo u igru. Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo koncentrisaniji na početku meča i kako počnemo i tako završimo utakmicu, poručio je Stojković, koji se osvrnuo na sutrašnjeg rivala, kog je naša reprezentacija ubedljivo – sa 4:1 – savladala svojevremeno u utakmici Lige nacija

Nama je je ova utakmica pripremna za Evropsko prvenstvo. Švedska je odlična ekipa bez obzira na negativne epiloge u kvalifikacijama ili Ligi nacija. U procesu su stvaranja ekipe, oni imaju sedam igrača u Premijer ligi, trojicu u Seriji A…sve to govori o njihovom kvalitetu. Imaju igrače svetske klase. Očekuje nas definitivno teška utakmica. Za nas je to poslednji test, trudićemo se da odigramo na maksimalnom nivou i sprovedemo neke ideje koje spremamo za Evropsko prvenstvo. Da se ne ponove neke stvari iz meča sa Austrijom. Primera radi tada je domaćin mnogo više pretrčao u tih pet minuta kada su napravili razliku od dva gola, rekao je Piksi.

Selektor Srbije objasnio je i šta je razlog odabira rivala za pripremne utakmice.

Stadioni su odlični, atmosfera sjajna, igramo pred punim tribinama, naša dijaspora je velika, a želja nam je bila da odigramo dva meča protiv jakih rivala. Sve to ne treba da menja ništa pred naša očekivanja na Evropskom prvenstvu. To su odlične provere za nas. Biće par izmena u odnosu na Beč, verujem da će i Švedska i Srbija odigrati jednu kvalitetnu utakmicu. Gledali smo ih protiv Danske, izgubili su, ali su odigrali dobru utakmicu, objasnio je selektor naših fudbalera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROBAN RECEPT: Partizan angažovao zamenu za Markovića, uz veliku pogodnost!

Fudbaleri Partizana u nastavku szeone biće jači za mladog Mihajla Ilića, koji se vraća nakon šest meseci, kao pozajmljeni...

POVEZANE OBJAVE