Srbija ubedljiva u Švedskoj pred početak Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku u gostima sa 3-0, u poslednjoj utakmici pred početak Evropskog prvenstva.

Domaćin je krenuo daleko agresivnije i u uvodnoj fazi se uglavnom igralo pred golom Slobodana Rajkovića. U 9. minutu je moglo da bude veoma opasno, ali je Stojić, koji je dobio veliku priliku, zaustavio Elangu.

Prvi šut u okvir gola Šveđani su uputili u 15. minutu, ali pokušaj Kuluševskog nije bio na njegovom nivou i Rajković je uhvatio loptu. Nedugo nakon toga je Nilson glavom pokušao nakon kornera, ali je bio neprecizan.

Naši su u 18. minutu kaznili nematerijalizovanu ofanzivu protivnika. Glavom je loptu u gol smestio Srgej Milinković-Savić nakon centaršuta Živkovića, za prednost Srbije od 1-0!

Mogli su izabranici selektora Stojkovića odmah da iskoriste nalet i dupliraju prednost, ali je volej Vlahovića završio malo iznad prečke.

Ubrzo su Šveđani međutim vratili inicijativu, što je moglo da se isplati u 36. minutu, ali je Kuluševski bio neprecizan. Odmah zatim naš gol je spasao Rajković, kada je došao do lopte na petercu pre Nilsena, pošto je Elanga lako prošao i potom odigrao za svog saigrača.

U 39. minutu mogla je skupo da košta velika greška Mladenovića, koji je tako otvorio kontru za domaće, ali se ovog puta Pavlović našao u ulozi spasioca.

Srbija je nekako uspela da održi prednost do poluvremena, uz žute kartone u zaustavnom vremenu za Lukića, Pavlovića i Milenkovića.

U drugom poluvremenu je viđen potpuno drugačiji odnos snaga na terenu i daleko ofanzivnija srpska reprezentacija, što je dalo rezultate.

Mitrović je novim golom u dresu nacionalnog tima u 60. minutu duplirao prednost, kada se odlično snašao uklizavši na preciznu loptu koju je dobio od Mladenovića sa leve strane.

Deset minuta kasnije srpski fudbaleri povisili su na 3-0. Strelac je bio kapiten Dušan Tadić, koji se najbolje snašao u gužvi i zakucao loptu pod prečku. Prethodno je Gudelj odličnim pasom izbacio Kostića u kontru, a nakon neuspelih pokušaja njega i Vlahovića, saigrača iz Juventusa, kapiten je praktično rešio utakmicu.

Usledio je novi period u kome je inicijativu preuzela Švedska, čiji fudbaleri su stvorili neke izgledne prilike, ali je na visini zadatka bio Slobodan Rajković, te je rezultat ostao nepromenjen.

Švedska (4-3-3): Olsen – Kraft, Hien, Lindelef (od 79. Starfelt), Kajuste – Kuluševski, Saletros, Forsberg (od 61. Holm) – Elijason (od 46. Isak), Nilson (od 46. Larson), Elanga (od 61. Svedberg).

Srbija (3-4—1-2): Rajković – Stojić, Milenković, Pavlović – Živković (od 71. Jović), Ilić, Lukić (od 46. Gudelj), Mladenović (od 61. Kostić) – SMS (od 71. Birmančević) – Vlahović (od 79. Samardžić), Mitrović (od 61. Tadić).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE