Alkaraz nasledio Novaka na tronu Rolan Garosa, fali mu još samo Australijan Open

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je Rolan Garos, i tako na tronu nasledio Novaka Đokovića, koji je morao da se povuče sa turnira zbog povrede zadobijene u meču osmine finala.

Španac je u finalu bio bolji od Nemca Aleksandera Zvereva sa 3:2, po setovima 6:3, 2:6, 5:7, 6:1 i 6:2.

Alkaraz je u poslednja dva seta pokazao još jednom da je veliki šampion, pošto je na ubedljiv način načinio preokret. Tako je zasluženo došao do treće gren slem titule, a nakon US opena pretprošle godine i Vimblodna prošle, u kolekciji mu fali još samo pehar sa Australijan opena kako bi kompletirao lični gren slem.

Alkaraz je meč započeo brejkom, ali ga je odmah ispustio. Međutim, do kraja prvog seta još dva puta je oduzeo servis Zverevu i lako došao do prednosti od 1:0.

Nemac je uzvratio u drugom setu i brejkovima u petom i sedmom gemu izjednačio na 1:1 u setovima. U trećem je Alkaraz prvi došao do brejka i poveo sa 4:2, ali je dozvolio potom da izgubi dva uzastopna servis gema, pa je Nemac preokrenuo na 2:1 u setovima.

Tada je Alkaraz pokazao zašto je vlasnik, sada već tri gren slem trofeja, u 21. godini. U četvrtom setu je, iako pod pritiskom, oduzeo tri puta servis protivniku, mada je jednom i sam izgubio svoj. Potom je u petom, odlučujućem delu igre dva puta brejknuo rivala i brzo došao do velikog slavlja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE