Vilagoš i Vučenović zablistale za plasman u finale Evropskog prvenstva!

Nakon sinoćnjeg osvajanja srebrne medalje Angeline Topić u skoku uvis, još jedan uspešan dan za srpsku atletiku na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Adriana Vilagoš i Marija Vučenović plasirale su se u finale u disciplini bacanje koplja nakon što su postigle odlične rezultate.

U FORMI PRED PARIZ: Vilagoš oborila lični rekord i trijumfovala u Nemačkoj!

Vilagoš, koja brani srebro od pre dve godine, već prvim hicem od 60.57 metara prebacila je normu za finale, koja je iznosila 6.50.

Zadovoljna sam, to je bio cilj, da što pre završimo današnje kvalifikacije. Naravno, bilo je malo stresno, ali sada sam srećna i malo opuštenija što sam ušla u finale. Sada je vreme da se odmorimo za finale i vidimo se sutra, poručila je 19-godišnja Adriana.

Marija Vučenović je takođe zablistala pošto je ostvarila najbolji svoj rezultat ove sezone od 59.90 metara, i tako završila kao šestoplasirana u kvalifikacijama.

Presrećna sam. Ja sam sebi govorila da ću ući u finale i sebe sam zamišljala u finalu. Sada sledi oporavak i finale sutra uveče. Daću sve od sebe, poslednji put sam bila u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu 2018. godine, i evo sad 2024, izjavila je Marija.

Treća srpska takmičarka u ovoj disciplini Ivana Đurić nije ostvarila plasman u finale, pošto je dobacila do 50.23 metara.

Finale u disciplini bacanja koplja je na programu sutra od 21:36 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Mats Humels u italijanskom velikanu!

Doskorašnji štoper Borusije iz Dortmunda seli se u Italiju. Kako prenose svi italijanski mediji sjajni štoper potpisaće ugovor sa Romom...

POVEZANE OBJAVE