Selektor Pešić dobio zanimljivo priznanje pred Olimpijske igre

Dan nakon što je objavio spisak košarkaša koji će konkurisati za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, selektor Svetislav Pešić dobio je zanimljivo priznanje.

On je odabran za počasnog doktora nauka Univerziteta u Nišu, na predlog tamošnjeg Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Prvi put sam u ovakvoj situaciji i bilo je baš emotivno. Drago mi je što je moja supruga bila sa mnom, što je kao i uvek pored mene. Ponosan sam što sam dobio ovako veliko priznanje, i prvi iz sveta sporta, što je jedno ogromno priznanje. Kao i uvek, priznanja su za nešto što se desilo i ona obavezuju u svakom smislu i kad je u pitanju košarka i kad je u pitanju sve što je vezano za košarku, rekao je Pešić, koji je istakao da će ga ovo priznanje posebno motivisati pred Olimpijske igre.

Ako nisam bio baš do kraja motivisan, evo još jednog razloga da se ta ukupna motivacija digne na još veći nivo. Kad se izgubi utakmica, obično novinari ne ulaze u dubinu, jer žure da se jave reakciju, pa kažu da trener nije dovoljno motivisao ekipu i to je razlog što se izgubila utakmica. Skoro nikad nisam video da neko piše o tome ko motiviše trenera. I on živi od neke motivacije, istakao je selektor reprezentacije Srbije.

Događaju su prisustvovali i Nišlija Stefan Jović, kao i Boriša Simanić – reprezentativnci Srbije sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, na kom je osvojena srebrna medalja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE