Domaćin ubedljivo otvorio EURO, crveni karton i autogol u prvoj utakmici! (VIDEO)

Domaćin Evropskog prvenstva reprezentacija Nemačke veoma ubedljivo je otvorio šampionat pobedom u Minhenu nad Škotskom od 5-1, u okviru grupe A.

Prednost od 1-0 je doneo Florijan Virc nakon šuta sa ivice šesnaesterca i nedovoljno dobre reakcije čuvara mreže Škotlanđana.

Samo devet minuta kasnije Džamal Musijala je duplirao prednost. Nakon povratnog pasa Kai Haverca, strelac gola je prevario svog čuvara i zakucao loptu snažno pod prečku.

Nakon starta Rajana Portisa u šesnaestercu dosuđen je penal za Nemačku, koji je Haverc realizovao i tako svom učinku dodao i gol, a svojoj reprezentaciji prednost od 3-0 u finišu poluvremena. Uz to je igrač Škotske dobio direktan crveni karton, pa je bilo jasno da je utakmica praktično rešena, jer Škotlanđani više ni brojčano nisu na terenu bili ujednačeni sa protivnikom.

Najlepši gol na utakmici postigao je Niklas Filkrug, koji je u 68. minutu povisio na 4-0 preciznim i snažnim šutem, kojim je pogodio sam ugao između velike i male mreže gola.

Na 4-1 je, u situaciji sa igračem više njegovog tima, smanjio Antonio Ridiger veoma nespretnim autogolom glavom u 87. minutu. Na taj način je još jednom razočarao Nemce, nakon čuvenog neozbiljnog pristupa na startu Mondijala u utakmici protiv Japana.

Konačan rezultat postavio je Emre Džan u trećem minutu nadoknade preciznim šutem sa ivice šesnaesterca.

U drugom kolu će se 19. juna Nemačka sastati sa Mađarskom, a Škotska sa Švajcarskom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE