SFEROPULOS O PROŠLOJ SEZONI: O najtežem, ali i prelomnom trenutku, već ima viziju tima za sledeću

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet takmičarsku godinu završili su sa tri trofeja.

Crveno-beli su osvojili duplu krunu u Srbiji pobedom u Kupu Koraća i KLS. Ovojili su ABA ligu i bili najbolji na Jadranu.

Na početku sezone je umesto Duška Ivanovića došao Janis Sferopulos kao trener. U velikom intervjuu za klupski Jutub kanal, on je govorio o mnogim temama.

Najteži momenat ove sezone bio je period kada smo imali mnogo povreda. Kada je mnogo igrača u istom trenutku bilo povređeno. U decembru smo imali četiri povređena igrača. I jako je teško da u tom trenutku kada se borite za rezultate nemate sve igrače na raspolaganju. Zbog tih povreda, mnogi bekovi su bili van 12 i njihov izostanak se vrlo osetio u našoj igri. To je za mene bio najteži momenat u sezoni. Van toga, ono što nas je pratilo tokom cele sezone, je da nijednom nismo imali celokupan roster na raspolaganju. Ja se stvarno nadam da ćemo imati više sreće u narednoj sezoni, rekao je grčki stručnjak.

Potom je upitan da li je posle neke utakmice poverovao da je to prelomna tačka za uspešan završetak sezone:

Smatram da je preokret upravo Kup. Odigrali smo veoma dobro, bili fokusirani,čitav tim je želeo da pobedi a ni tada nismo imali ceo roster na raspolaganju. Svi su oni pokazali ogromnu želju za pobedom. Smatram da je to bila prelomna tačka o kojoj pričamo.Naravno, utakmica protiv SC Derbija, koju smo počeli veoma loše, kada smo završili rekao sam pomoćnicima da ćemo sa ovom pobedom sigurno osvojiti prvenstvo- dosaje Sferopulos.

Govorio je i o video sastanku sa Nebojšom Čovićem pre nego što je postao trener. Dotakao se ove sezone u Evroligi. O takmičenju i u ABA ligi dodajući da je veoma kompetitivna. Pričao je kako voli da radi pod pritiskom. O ulozi Andreja Kostića i Uroša Plavšića.

Na kraju je govorio o svojoj viziji ekipe za sezonu 2024/2025:

Mi želimo da zadržimo bazu igrača iz prethodne sezone, pod time podrazumevam neke strance koje smo već produžili. Još uvek razmišljamo i razgovaramo sa svim igračima koji su bili deo ekipe u ovoj sezoni i to ćemo uraditi u narednim danima. Zatim da dovedemo još neke nove igrače, kako strane tako i srpske, kao na primer Plavšić, koga smo već doveli. Oni će nam doneti energiju, atleticizam, i veštine potrebne da budemo još jača grupa igrača koja može da se takmiči na najvišem nivou, zaključio je Sferopulos u opširnom izlaganju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROBAN RECEPT: Partizan angažovao zamenu za Markovića, uz veliku pogodnost!

Fudbaleri Partizana u nastavku szeone biće jači za mladog Mihajla Ilića, koji se vraća nakon šest meseci, kao pozajmljeni...

POVEZANE OBJAVE