Ko je poslednji strelac za našu reprezentaciju protiv Engleza? Imao sličan nadimak kao i Mitrović (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 21 čas započinje nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, kada će se na startu u grupi C susresti sa Englezima.

Prethodni put su se dve reprezentacije suprotstavile jedna drugoj još pre 21 godine, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Engleskoj.

Naši su tada poraženi od domaćina sa 2-1, a strelac za tadašnju reprezentaciju SCG bio je Nenad Jestrović, kasnije velika uzdanica Crvene zvezde.

On se u intervjuu koji je dao Meridian sportu prisetio tog susreta.

To je moja druga utakmica u dresu reprezentacije. Prvu sam odigrao protiv Nemačke u Bremenu, a Englezima sam postigao pogodak – prvenac. Mnogo mi je značio taj gol. Prvi gol u nacionalnom timu, još Englezima u Engleskoj, zaista lep osećaj. Ne daje se svaki dan gol tako kvalitetnom rivalu. Odigrali smo tada odličan meč protiv moćne selekcije, izjavio je popularni Jestrogol, po čijem modelu sada nadimak nosi najbolji strelac naše selekcije Aleksandar Mitrović – Mitrogol.

Svi igrači koji su tada bili na terenu više nisu aktivni. Među njima je u selekciji Gordog Albiona bio i sadašnji selektor Geret Sautgejt, koji je imao zadatak da čuva Jestrovića.

TADA SU BILI PRVAK SVETA: Džaja je davno matirao Engleze, ko može večeras?

Na smenu su me čuvali legendarni Džon Teri i današnji selektor Engleske – Geret Sautgejt. Bilo je dosta vazdušnih duela. Primio sam i pohvale od Sautgejta. U razgovoru nakon utakmice poručio mi je da jako dobro igram glavom. Bila je to veoma zahtevna utakmica, uprkos tome što je prijateljskog karaktera. Kada je na drugoj strani izvanredan rival uvek je teško. Oni su tada bili na vrhuncu, rekao je Jestrović, pa se posebno osvrnuo na sadašnjeg selektora Engleza

Sautgejt je čist primer odanog igrača. Opredelio se za Aston Vilu i posvetio godine klubu iz Birmingema. Mnogo su ga voleli, navijači, igrači, cela nacija. Izuzetno kvalitetan defanzivac koji nikada nije bio član nekog od najjačih tamošnjih klubova. Video se taj profesionalizam odmah. Demonstrirao je odgovornost, a to je preuzeo kasnije u trenerskom poslu, smatra bivši srpski napadač.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kvinsi Miler ima novi klub

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler novi je košarkaš filipinskog San Migel Birmena. On u ovaj klub prelazi iz...

POVEZANE OBJAVE