Srbija ponovo na kasno paljenje, Engleska minimalcem slavila

Fudbaleri Srbije poražena je od Engleske 0:1 u prvom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

Srbija je formacijski izašla ofanzivno, ali na terenu su stajali na 30-40 metara od gola i potpuno se povukli. Bilo je sve mirno, a onda u 13. minutu Saka je pobegao po desnoj strani i centrirao u sredinu. Tu je bio Belingem kojeg niko nije ispratio i Engleska je povela.

Od tog trenutka Srbija se malo oslobodila i zaigrala bolje. Mitrović je imao solidnu šansu,a Engleska jedan opasan kontra napad posle greške Vlahovića, Saka je bio neprecizan.

Engleska se povukla i čekala priliku iz kontra napada, a Srbija je najbolju priliku imala u samom finišu poluvremena kada je Stouns u poslednji čas izbacio loptu u korner posle centaršuta.

U drugom poluvremenu Srbija je bolje počela i imala je u prvih 15 minuta dve dobre šanse. Obe preko leve strane. Prvo je Vlahović probio i centrirao, a Mladenović zamalao zakasnio. U drugoj situaciji Mladenović je odlično prošao po levom boku, tražio Mitrovića kojeg je Trišije oborio, ali je VAR nekim čudom ostao nem na očigledan penal za Srbiju.

Srbija je i u nastavku igrala dobro i veliku šansu je imal kada je Tadić poslao pas ka Joviću, koji su malo pre toga ušli u igru, ali centarfor Milana nije dobro primio loptu

Englezi su veliku šansu imali na 15 minuta pre kraja kada je Kejn glavom šutirao, ali je Rajković sjajno odbranio i odbio loptu do prečke.

Posle toga Srbija je imala dve dobre šanse jednu za drugom – Vlahović je šutirao pod samu prečku, ali je Pikford poslao loptu u korner. Odmah posle udarca iz ugla Sergej Milinković Savić je iz odbitka šutirao, a engleski igrač izbio loptu koja je išla u okvir gola.

Do krja ameča Englezi su uspeli da smire loptu, odugovlačili su vreme, A igrači Srbije nisu imali snage za nešto više. Na kraju 0:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE