Centar dobio dozvolu da igra za Sloveniju, da li Tobi otpada sa spiska?!

Reprezentacija Slovenije tradicionalno ima naturalizovanog košarkaša na deficitarnoj poziciji centra.

Prvo je to bio Entoni Rendolf, dugogodišnji košarkaš Reala, sa kojim su trijumfovali na Evrobasketu 2017. godine, pobedom u finalu nad Srbijom.

U poslednje vreme, kao i na Mundobasketu prošle godine, dres ove reprezentacije oblačio je Majk Tobi, koji je nedavno nakon jedne sezone napustio Crvenu zvezdu.

Ipak, u tamošnjem savezu su se odlučili na promenu, pa su odlučili da državljanstvo daju centru Makabija Džošu Nebou.

Međutim, to se nije desilo dovoljno brzo, pa se prvobitno Nebo nije našao na spisku za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu, ali bi sada trebalo da se pridruži Dončiću i ekipi.

On je nastupao za Nigeriju, čija je reprezentacija međutim izostala iz kvalifikacija za Afrobasket zbog finansija, što je bio čest problem ove selekcije poslednjih godina.

U sastavu prema FIBA pravilima može biti jedan naturalizovani igrač, pa bi ovo značilo da Tobi ipak neće zaigrati za reprezentaciju ovog leta, iako se našao na spisku.

Slovenački savez je u dogovoru sa Lukom Dončićem krenuo u misiju angažovanja njegovog saigrača iz Dalasa Danijela Gaforda, koji bi mogao da bude veliko pojačanje za narednu godinu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BRATSKI KUP: Partizan protiv CSKA, Nikolić imao poruku za crno-bele

Fudbaleri Partizana danas igraju drugi meč na Bratskom kupu u Moskvi. Crno-beli su posle penala savladali Dinamo iz ruske prestonice....

POVEZANE OBJAVE