Mislite da su Kanađani imali snažan sastav na Mundobasketu? Pogledajte tek spisak za Olimpijske igre!

Košarkaška reprezentacija Kanade osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu prošle godine pobedom nad SAD, nakon što su prethodno poraženi u polufinalu od Srbije.

Tamo su važili za jedne od najvećih favorita zbog sastava punog NBA košarkaša, međutim na Olimpijske igre dolaze još moćniji.

Objavljen je širi spisak od 20 košarkaša koji će konkurisati za reprezentaciju, i koji će se spremati u kampu u Torontu.

Na njemu se, u odnosu na tim sa Svetskog prvenstva, nalazi i saigrač Nikole Jokića iz Denvera Džamal Marej, kao i nekadašnji prvi pik sa Drafta Endrju Vigins, košarkaš Golden Stejta. Na spisku je takođe i Kem Birč, koji je ove sezone nastupao za Đironu nakon nekoliko godina u NBA ligi. On je 2019. na Svetskom prvenstvu u Kini bio glavna uzdanica ove selekcije nakon što su gotovo svi NBA košarkaši tada otkazali učešće.

Na spisku su sledeći košarkaši:

Kajl Aleksander (Hapoel Tel Aviv), Nikel Aleksander-Voker (Minesota Timbervulfs), Ri Džej Baret (Toronto Reptors), Trej Bel-Hajns (Saragosa), Kem Birč (Đirona), Oše briset (Boston Seltiks), Dilon Bruks (Hjuston Rokits), Lugenc Dort (Oklahoma Siti Tander), Zek Edij (Perđu koledž), Melvim Edžim (Unikaha), Šej Gildžes-Aleksander (Oklahoma Siti Tander), Mfiondu Kabengele (Venecija), Trej Lajlis (Sakramento), Džamal Marej (Denver Nagets), Endrju Nembard (Indijana Pejsers), Keli Olinik (Toronto Reptors), Dvajt Pauel (Dalas Meveriks), Fil Skrab (Bahčešehir), Tomas Skrab (Obradoiro) i Endrju Vigins (Golden Stejt).

Na Igrama u Parizu kanađani su u grupi sa Australijom i pobednicima kvalifikacionih turnira u Grčkoj i Španiji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radonjić po povratku u Zvezdu: Nadam se nokaut fazi LŠ, imamo dobru ekipu

Nemanja Radonjić se vratio u Crvenu zvezdu posle 6 godina, kao veliko pojačanje pred Ligu šampiona. On je predstavljen na...

POVEZANE OBJAVE