EURO 2024: Španci preko branioca titule do 1/8 finala! (VIDEO)

Fudbaleri Španije savladali su Italiju sa 1:0 u meču drugog kola B grupe Evropskog prvenstva. Iako se smatrao za derbi, meč to nije bio. Izabranici Luisa de la Fuentea su bili apsolutno dominantni čitavim tokom utakmice. Pogotovu što su čak devet puta gađali okvir gola Donarume.

Donaruma je već u 15. minutu dobio žuti karton. Aktuelni šampion Evrope je bio u potpuno podređenom položaju tokom prvih 45. minuta.

Španci su držali više loptu u svojim nogama. Imali 4 udarca u okvir gola a Azuri nisu uputili ni šut uz čak 8 prekršaja. Imali su i jedan šut pored gola na kraju poluvremena koje je završeno bez pogodaka.

Furija je terensku nadmoć krunisala u 55. minutu. Vodeći gol bio je autogol Kalafjorija. Vilijams je centrirao, Morata zahvatio loptu, a defanzivac Bolonje je smestio iza leđa Donarume.

Italijani su i u ovom delu igre bili potpuno nemoćni i nadigrani. Španija je šutnula 21 put na gol, a taj nespretni momenat iz 55. minuta doneo im je trijumf. Dovoljno da obezbede plasman u osminu finala.

Juče su u okviru ove grupe Hrvatska i Albanija igrali 2:2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE