EURO 2024: Srbija se ispromašivala, Jović doneo bod! (VIDEO)

Fudbaleri Srbije igrali su nerešeno 1:1 sa Slovenijom u drugom kolu Evropskog prvenstva. Orlovi su čitav meč stvarali šanse. Gubili u kasnoj fazi meča i uspeli da osvoje zlata vredan poen pred poslednje kolo. Tako imaju aktivne šanse da se nađu u poretku trećeplasiranih ekipa koje idu u osminu finala.

Orlovi su malo agresivnije počeli duel. Gnezda Čerin imao prvu priliku za Sloveniju, šutiravši pravo u Rajkovića u 4. minutu duela. Potom je odbranio i pokušaj Mlakara. Slovenci pokazivali bolji fudbal a Srbija se mučila da organizuje napad.

Prvi žuti karton na meču dobio je Filip Mladenović u 24. minutu. Orlovi su tri minuta kasnije imali prvu konkretnu šansu. Šut Vahovića glavom zaustavio je jan Oblak.

Mitrović je bio u šansi u 31. minutu nakon što je lopta pala u peterac, ali se odbrana Slovenaca snašla.

Elšnik je imao najbolju priliku za rivala, kada je u 37. minutu pogodio stativu.

A Šeško nije iskoristio odbitak u karambolu pred našim golom. Mitrovićev šut iz 42. minuta brani Oblak, ali je pre centaršuta, Živković bio u ofsajdu.

Minut kasnije je Bijol izblokirao Lukića. Na poluvreme se otišlo bez golova. Odmah je Srbija zapretila na startu drugog, ali je Oblak sigurno zaustavio udarac Mitrovića.

Napadač Al Hilala je nekoliko minuta kasnije bio i izblokiran. Na drugoj strani je u 58. minutu Šeškov udarac odbranio Rajković iskosa.

Mitrović posle u 65. minutu šutirao preko gola. Ubrzo je Slovenija kaznila naše promašaje i povela u 69. minutu pogotkom Žana Karničnika. Lopta je prošla kroz celu našu odbranu, a on postigao pogodak za vođstvo.

Tri minuta posle njegovog pogotka, naš tim je pogodio prečku.

Pokušavala je Srbija da stigne bar do boda, ali je u tome uspela. Luka Jović postigao je gol za konačan rezultat u poslednjim minutima nadoknade.

Finiš duela obeležilo je i utrčavanje na teren jednog navijača Srbije.

Od 18 sati u okviru ove grupe igraju Danska i Engleska. Srbija upravo sa Dancima 25. juna završava grupnu fazu i nada se njihovom porazu od vicešampiona Evrope.

Slovenija – Srbija 1:1 (0:0)

Karničnik 69′ – Jović 90+5′

Srbija: Rajković, Pavlović, Milenković, Veljković, Ilić, Lukić, Mladenović (od 46′ Gaćinović), Živković, Tadić, Mitrović, Vlahović


Slovenija: Oblak, Bijol, Janža, Drkušić, Karničnik, Mlakar, Elšnik, Čerin, Stojanović, Šeško, Šporar

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE