Igrač Olimpijakosa dobija grčko državljanstvo, Adetokumbo otvoreno izrazio nezadovoljstvo

Francuski centar Mustafa Fal, koji nastupa za Olimpijakos, stiče pravo da podnese zahtev za dobijanje grčkog državljanstva.

Fal ima pravo na to kao igrač iz Evropske unije koji je tri godine boravio u zemlji.

Ovakva situacija se nimalo ne dopada Kostasu Adetokumbu, centru najvećeg rivala Panatinaikosa, sa kojim je nedavno postao šampion Evrolige.

Trebalo mi je 18 godina da dobijem državljanstvo, a rođen sam ovde, ali ok, nastavljamo dalje, istakao je mlađi brat Janisa Adetokumba.

Frustracija je razumljiva, s obzirom na to u kakvoj nezavidnoj situaciji se nalazila njegova porodica. Oni su dugo bili bez bilo kakvog državljanstva nakon dolaska iz Nigerije, a Janis praktično zbog toga nije mogao da igra ni u tamošnjoj prvoj ligi.

Izvukao ih je praktično Janisov talenat, koji je iz druge grčke lige drafotvan od strane Milvoki Baksa, a kasnije postao jedna od najvećih zvezda NBA lige i dvostruki MVP, kao i osvajač prstena i MVP finala.

Ipak, i pored toga nijedan od četvorice braće Adetokumbo nikada nije postavljao pitanje kada je reč o nastupu za grčku reprezentaciju, iako se najstariji Tanasis u jednom momentu našao i na spisku reprezentacije matične Nigerije.

Fal je sa druge strane u Evroligi prethodne sezone prosečno beležio 7,2 poena, 4,7 skokova i 2,4 asistencije. On je već nastupao za francusku reprezentaciju, pa ne bi mogao ni da igra za Grčku, već samo ne bi bio stranac u domaćim takmičenjima.

Za grčku reprezentaciju kao naturalizovani košarkaš nastupa njegov saigrač, plejmejker Tomas Vokap.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE