KOMPLIKOVANA RAČUNICA: Srbija može i remijem sa Danskom do nokaut faze?

Fudbaleri Srbije u drugom kolu Evropskog prvenstva remizirali su sa Slovenijom 1:1.

I to kasnim golom Luke Jovića u sudijskoj nadoknadi. Za plasman u osminu finala nas sigurno vodi trijumf protiv Danske. U slučaju remija, i da Engleska pobedi Sloveniju, onda prvo treba biti ispred Slovenaca po gol razlici. I to pod uslovom da njihov poraz bude veći od dva gola razlike, stoji u analizi Sportkluba. Fokusirajući se samo na to ako odigramo nerešeno.

Onda i čekati rasplet u ostalim grupama za poredak trećeplasiranih. I to u grupi A prvo gde je domaćin Nemačka. Škoti i Mađari igraju u poslednjem kolu, a remi im ne odgovara. Škote tu trijumf vodi u osminu finala.

U grupi B, moguć je scenario da Hrvatska bude treća sa jednim bodom. I to ako izgubi od Italije, a Albanci od Španije. Italiji je protiv Hrvata dovoljan poen za prolazak dalje. Taj remi bi značio da bi Hrvati i Srbi imali po 2 boda kao trećeplasirane selekcije a naš tim bolju gol razliku.

I u F grupi bi trećeplasirani mogao imati bod. Pod uslovom da Turska dobije Češkju a Portugal Gruziju. Češkoj je taj duel pod moranje za plasman u osminu finala. Podsećanja radi, uz prve dve ekipe u grupi, dalje idu i četiri najbolje trećeplasirane ekipe od šest grupa.

Naš tim igra sa Danskom odlučujući meč u utorak 25. juna od 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVETISLAV PEŠIĆ IMAO REČ: Otkrio ostaje li selektor, jedna stvar mu smeta da prelomi

Svetislav Pešić je nakon isteka mandata kao selektor Srbije gledao meč Bajerna u Evroligi. A Bavarci pobedili Real Madrid na...

POVEZANE OBJAVE