Panter posle odlaska iz Partizana: Bursa me najviše boli

Kevin Panter je napustio Partizan posle 3 godine. Sada je novi košarkaš Barselone, a pričao je o vremenu provedenom u Beogradu i istakao da mu je to najbolji potez u karijeri.

Nije bilo lako, ali isto tako nije moglo da se poredi sa prošlim letom kada je bila potpuna ludnica. Osetio sam da je vreme posle tri nezaboravne sezone u Beogradu. Dobro se osećam kao novi igrač Barselone. Klub bogate istorije. Očekujem puno lepih stvari, rekao je Panter za Mozzart sport i dodao:

Dolazak u Partizan u momentu kada je igrao Evrokup je jedna od najboljih odluka koju sam doneo u životu. Sećam se koliko su mislili da sam lud, da sam došao u Partizan zbog para ili ne znam ni ja čega, a pogledajte danas… Partizan je evroligaški klub o kome svi pričaju. Ne mislim da je to zbog mene, da me neko ne shvati pogrešno, ali samo je pokazatelj da nisam pogrešio što sam došao i proveo tri sezone koje nikada neću zaboraviti.

On je istako da je sa Željkom Obradovićem posebno napredovao.

Bilo je svega. Uspona i padova. Ali nikada ne bih menjao ove tri sezone u Partizanu. Postao sam bolji igrač. Bolji čovek. Napredovao sam. Kod Željka Obradovića sam postao i plejmejker, znao sam ja da dodajem loptu i ranije, ali ove sezone je to bilo na drugačijem nivou. Naučio me je da gledam košarku drugim očima. Da čitam neke situacije na neki novi način. Sve to je nešto što ću uvek pamtiti.

Istakao je koji trenutak mu je najdraži u crno-belom dresu.

Bilo je mnogo pobeda, mnogo poraza, ali ako jednu utakmicu moram da izdvojim, to je pobeda protiv Crvene zvezde za titulu. Ne zbog moje partije, nego zbog osećaja koji se stvorio kod navijača, kod ljudi u klubu. Partizan je osvojio trofej posle 10 godina u ABA ligi, zato je to bilo veče koji će se uvek pamtiti. Ta pobeda i proslava sa izuzetnim ljudima u ekipi. Ta sezona je nešto zaista specijalno.

Iako svi misle na poraz od reala, zbog kojeg Partizan nije otiao na F4, Panter ističe da mu je jedan poraz teže pao.

Možda će vas iznenaditi, ali mene ubedljivo najviše boli poraz od Burse u prvoj sezoni. Bili smo apsolutni favoriti. Igrali smo pred punim tribinama na našem terenu. Prva eliminaciona utakmica u Evrokupu i mi izgubimo. Baš mi smeta, evo i sada kada pričam… Ne osećam se dobro. Morali smo to da pobedimo. Ostali porazi su teški, ali ne kao taj protiv Burse, rekao je Panter.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kraso heroj Obale Slonovače, Điga učestvovao u velikom iznenađenju (VIDEO)

U 1. kolu kvalifikacija za Kup Afričkih Nacija, branilac trofeja Obala Slonovače je savladala Zambiju 2:0. Strelac oba gola bio...

POVEZANE OBJAVE