BEZ POBEDNIKA: Nemačka sa prvog mesta ide dalje

U poslednjoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva, fudbaleri Nemačke i Švajcarske su odigrali nerešeno, a rezultat je bio 1:1.

Nemačka je od prvog minuta počela ofanzivno i bila je bolja ekipa na samom startu meča. Već u drugom minutu mogla je Nemačka da dođe do gola, posle kornera koji je izveo Toni Kros, Haverc je šutirao glavom u dobro postavljenog Zomera. Inicijativa se isplatila, pa je u 17. minutu Robert Andrik zatresao mrežu. Vezista Leverkuzena je sa oko 20 metara savladao Jana Zomera, ali je pogodak poništen zbog toga što je Džamal Musijala pre toga napravio prekršaj. Nemačka jeste bila bolji rival, ali je Švajcarka prva stigla do prednosti. Igrao se 28. minut kad je Endoj  odlično reagovao na centaršut Frojlera sa leve strane i smestio loptu iza Nojerovih leđa. Sa tim rezultatom se otišlo i na poluvreme.

U drugom poluvremenu, Švajcarska je postigla i drugi pogodak, međutim on je poništen jer je Vargas bio u ofsajdu. Kada je delovalo da će Švajcarska da upiše tri boda i sa prvog mesta dočeka osminu finala, usledio je hladan tuš.  David Raum je u 92. minutu sjajno centrirao, a Niklas Filkrug je smestio loptu u mrežu Švajcaraca, za veliku radost navijača Nemačke.

Ovaj bod je Nemačkoj obezbedio prvu poziciju u grupi i imaju sedam osvojenih bodova, dok su Švajcarci drugi sa pet.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Spartak ispao iz Lige šampiona

Košarkaši Spartak ispali su u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni su poraženi od litvanskog Juventus 84:87. Srpski klub je...

POVEZANE OBJAVE