Doskorašnji košarkaš Zvezde predvodio Crnu Goru do pobede protiv moćnih Bahama, Hezonja neverovatnom partijom doneo pobedu protiv Brazila

Košarkaške reprezentacije se uveliko pripremaju za predstojeće olimpijske izazove, ali je mnogo teže onima kojima tek predstoje kvalifikacije i borba za najveće takmičenje.

Crna Gora je danas na pripremnom Akropolis kupu u Grčkoj savladala Bahame sa 93-80.

Do pobede je ekipu Boška Radovića predvodio doskorašnji centar Crvene zvezde Marko Simonović sa 20 poena, kao i Nikola Vučević sa dabl-dablom od po 15 poena i skokova.

Sa druge strane je u sastavu Bahama najefikasniji bio Franko Miler sa 20 poena, Ej Džej Stor je upisao 15, a nekadašnji prvi pik sa Drafta Diandre Ejton 11 poena.

Bahami su prošle godine napravili pravu senzaciju na pretkvalifikacionom turniru kada su eliminisali tada još uvek aktuelnog vicešampiona sveta Argentinu, pošto su okupili respektabilan sastav sa nekoliko NBA igrača u timu.

Obe selekcije čekaju kvalifikacije za Igre u Parizu.

Hrvatska je savladala Brazil sa 91-81 na pripremnom tunriru u Opatiji.

Do pobede ih je predvodio Mario Hezonja sa neverovatnom partijom od 39 poena i 6 skokova, dok je Dario Šarić bio nadomak sjajnog dabl-dabla sa 20 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Na drugoj strani je centar Partizana Bruno Kaboklo zabeležio 16 poena, 6 skokova i 2 asistencije, dok je Raulzinjo Neto sakupio 13 poena, 2 skoka i 4 završna dodavanja. 41-godišnji Marselinjo Uertas upisao je 11 poena.

FOTO: Marin Sušić, Hrvatski košarkaški savez

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE