GENERALNI SEKRETAR FSS: Jovan Šurbatović o srpskom fudbalu, ostavci i avionu

Generalni sekretar Fudbalskog Saveza Srbije Jovan Šurbatović obratio se novinarima po sletanju u Beograd nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Na početeku je dobio pitanje zašto je reprezentacija Srbije putovala avionom sa hrvatskim oznakama….

-Istine radi, nije to hrvatski avion. Angažovana je nemačka kompanija. Naš tim mendžer obično angažuje čarter za potrebe našeg tima. U situaciji kada nam nisu dostupni avioni “Air Srbije” on prihvati ponude i u odnosu na ono što su zahtevi stručnog štaba, dakle satnice, kapacitet aviona i tako dalje, izabere najbolji mogući avion. Naravno, gleda finanijsku stranu, ekonomski najpovoljniju i tako je i angažovana kompanija iz Nemačke. Avion je bio nemački, međutim ispostavilo se da ima neku hrvatsku oznaku, a mi to nismo znali u tom trenutku. Mi smo kroz tunel ulazili u avion, i avion je bio nemački, i sve je pisalo na nemačkom jeziku. Izbrendiran je bio našim bojama u unutrašnjosti aviona. Međutim, kasnije smo saznali, kada smo već bili u avionu, da je registrovan u Hrvatskoj, da ima nekakvu hrvatsku oznakukaže Šurbatović.

Na pitanje da li su pojedini igrači bili ljuti i da nisu zbog toga hteli da uđu u avion, Šurbatović je odgovorio:

-Nije, nemojte, niko to nije znao ko je ušao u avion. Ušli smo kroz onaj koridor, niko nije pretpostavio, ni da može da sanja, niti ja krivim tim menadžera zato što dečko nije mogao da pretpostavi da će nemačka kompanija da pošalje avion koji ima spolja neku drugu oznaku. Unutra to, kažem vam, nije moglo da se vidi. Ali kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni skeretar spreman sam da preuzemm odgovornost.

Najavio je da odlazi sa mesta generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije.

-Što se tiče moje ostavke, ja sam još pre Evropskog prvenstva najavio, iz drugih razloga, i razgovarao sa mojim najbližim saradnicima da ću napustiti funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza posle EP. Imamo mi tu mnoga važnija pitanja o kojima stručna javnost treba da razgovara. To su kuda ide srpski fudbal, ko će zameniti ove igrače koji su nastupali sada na EP… Slede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija već od septembra, a onda od marta kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ja sam kao neko ko je dugo u fudbalu ozbiljno zabrinut za budućnost, jasan je Šurbatović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE