Najavljuje borbu za titulu na Vimbldonu! Novak na zanimljiv način odgovorio na pitanje o riziku pred Olimpijske igre

Sutra počinje takmičenje na Vimbldonu, a izvesno je da će na trećem gren slemu, protivno svim očekivanjima, nakon operacije kolena, nastupiti i drugi teniser sveta Novak Đoković.

Ovo je veće iznenađenje zbog činjenice da uskoro počinju Olimpijske igre, koje će se u Parizu igrati na šljaci, na terenima Rolan Garosa.

Novak je na konferenciji dobio pitanje o riziku koji preuzima igranjem na Vimbldonu, s obzirom na to da je Igre najavio kao glavni cilj za ovu godinu. Imao je zanimljiv odgovor.

To je veoma pošteno pitanje, na koje i nemam odgovor i imam odgovor, da budem iskren. I moja supruga me je pitala isto, znate? To je normalno. Imam 37 godina, možda želim manje da rizikujem i da se spremim za Olimpijske igre. Iz te perspektive, nemam odgovor, ali imam nešto što se može opisati kao strah od propuštanja gren slem turnira dok još mogu da igram, dok sam još aktivan i na ovom nivou. Zapravo, ne bih to nazvao strahom od propuštanja, već pre neverovatnom željom da igram, da se nadmećem, objasnio je Đoković, pa dodao da su mu ciljevi u Londonu najviši:

Nisam želeo da se borim sa time. Prvi put prolazim kroz povredu kolena, želeo sam da vidim koliko brzo mogu da se oporavim, da mogu da se takmičim sa najboljima. Rekao sam da ne želim samo da prođem nekoliko rundi, već da se borim za titulu. Poslednja tri dana dali su mi dovoljno optimizma da mogu da se takmičim na najvišem nivou u naredne dve nedelje, nadam se. Više je to neki unutrašnji osećaj i želja da igram Vimbldon, nego logika i nešto racionalno. Nisam imao nijednu dodatnu prepreku tokom oporavka. Zašto da ne pokušam, zapitao se Novak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato stanje povrede Nikole Jovića!

Nakon poslednjih specijalističkih pregleda, stanje stopala srpskog reprezentativca Nikole Jovića je u dobrom stanju, nakon povrede koju je doživeo...

POVEZANE OBJAVE