NOVAK PRED VIMBLDON: Za sada je sve pozitivno, želim da se nadmećem

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da zaigra na trećem grend slemu sezone.

Samo nekoliko nedelja pošto je operisao koleno i četvrtfinala Rolan Garosa.

On se na konferenciji za medije pred početak turnira upravo fokusirao na povredu:

Posle onoga što se dogodilo u četvrtoj rundi Rolan Garosa, doneo sam brzu odluku da se operišem, bio sam pod velikim znakom pitanja za Vimbldon. Vodio sam duge razgovore sa sportistima koji su bili u sličnim situacijama, kao npr. Tejlor Fric pre tri godine – i on se povredio na Rolan Garosu, a 21 dan kasnije je igrao na Vimbldonu. Vavrinka, Lindzi Von, svi su oni podelili svoja iskustva, rekao je on.

Potom je dodao:

To mi je dalo veru i optimizam da rehabilitaciju radim na pravi način i da imam dobre šanse da igram Vimbldon ako koleno bude reagovalo kako treba, što je uvek nepredvidljivo. Došao sam ovde u nedelju. Sedam dana treninga, dobrih sedam dana, intenzivni treninzi poslednja tri-četiri dana: poeni, setovi sa Sinerom, Tijafoom, Medvedevom, Rusuvuorijem, danas sa Runeom. Mnogo situacija na terenu gde je koleno testirano do maksimuma – promene pravca itd. Dosad je odgovorilo kako treba, što je sjajan znak za moje učešće na Vimbldonu. Imam još nekoliko dana, igram u utorak. Dobro se osećam, a imaću i više informacija kada vidim kako će koleno reagovati na meč na tri dobijena seta. Zasad je sve pozitivno, rekao je Đoković.

Objasnio je i zašto je bilo važno da se vrati na Vimbldon:

To je veoma pošteno pitanje na koje i nemam odgovor i imam odgovor, da budem iskren. I moja supruga me je pitala isto, znate? To je normalno. Imam 37 godina, možda želim manje da rizikujem i da se spremim za Olimpijske igre. Iz te perspektive, nemam odgovor, ali imam nešto što se može opisati kao strah od propuštanja grend slem turnira dok još mogu da igram, dok sam još aktivan i na ovom nivou. Zapravo, ne bih to nazvao strahom od propuštanja, već pre neverovatnom željom da igram, da se nadmećem, zaključio je najbolji srpski igrač.

U prvom kolu ga čeka duel sa Čehom Vitom Koprivom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Alvaro Morata napušta Atletiko, dobio ponudu koja se ne odbija

Španski reprezentativac Alvaro Morata na pragu je odlaska iz Atletiko Madrida posle 5 godina. On je stigao 2019. godine iz...

POVEZANE OBJAVE