PAO DOGOVOR: Rekorder Evrolige stiže u Zvezdu?!

Košarkaš Baskonije Kodi Miler-Mekintajer, nekada igrač Partizana, nadomak je prelaska u Crvenu zvezdu, navodi izraelski novinar Arel Ginsber, pozivajući se na svoje izvore.

Kamen spoticanja bio je dogovor između srpskog i španskog kluba, pošto je plejmejker pod ugovorom, ali je to sada navodno rešeno i Miler-Mekintajer će potpisati dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Miler-Mekintajer nalazi se u životnoj formi. Ove sezone oborio je rekord Evrolige po broju asistencija u utakmici protiv Asvela, kada je zabeležio 20 završnih dodavanja, tako nadmašivši dvojicu bivših plejmejkera njegovog, kako izgleda, novog kluba – Stefana Jovića i Fakunda Kampaca, koji su imali po 19 na jednoj utakmici.

Na istoj utakmici protiv Asvela, Miler-Mekintajer je upisao i tripl-dabl učinak, pošto je zabeležio i po 11 poena i skokova. Ovakvo dostignuće je prava retkost u evropskoj košarci.

U svojoj prvoj evroligaškoj sezoni prosečno je beležio 9,6 poena, 4,4 skoka i 7,3 asistencija.

Za Partizan je igrao u sezoni 2020/21, a nakon toga je nastupao za Burž, Andoru i Gazijantep, do dolaska u Baskoniju. Prethodno je bio i član Zenita i Cedevita Olimpije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IMALI SU ZAHTEVE: Grobarima odbijen ulazak na sednicu upravnog odbora?

Fudbaleri Partizana su u prvom kolu Bratskog kupa savladali moskovski Dinamo posle penala. Očekuje ih i susret sa CSKA. Dok...

POVEZANE OBJAVE