Spanulis i Skariolo objavili konačne spiskove košarkaša koji će se boriti za Olimpijske igre

Bliže se Olimpijske igre, na kojima je srpska košarkaška reprezentacija obezbedila mesto i sigurno se vraćamo na najveće takmičenje nakon što smo izostali u Tokiju.

Međutim, za mnoge od najboljih reprezentacija sveta tek slede borbe za plasman u Pariz kroz kvalifikacione turnire.

Pored Slovenije, danas su konačne spiskove saopštili i Serđo Skariolo, selektor Španije i Vasilis Spanulis, koji je na klupi Grka.

Spanulis je u poslednjem “rezu” precrtao Mihaila Luncisa i Nikosa Houkazu, pa će se na turniru u Pireju, na domaćem terenu, za Igre boriti sledeći košarkaši:

Kostas Papanikolau, Janis Adetokunbo, Nik Kalates, Dinos Mitoglu, Tomas Vokap, Janulis Larencakis, Jorgos Papajanis, Kostas Adetokunbo, Panajotis Kalaicakis, Vasilis Haralampopulos, Vasilis Toliopulos, Dimitris Moraitis.

Poslednji je pred kvalifikacioni turnir na svom domaćem terenu sa spiska španske selekcije ispao Aleks Abrines, usled povrede. Aktuelni evropski šampioni će se boriti za plasman u Pariz u ovom sastavu:

Santi Aldama, Dario Brizuela, Lorenco Braun, Alberto Dijaz, Rudi Fernandez, Usman Garuba, Huančo Ernangomez, Vili Ernangomez, Serhio Ljuj, Huan Nunjez, Ćabi Lopez-Arostegi i Haime Pradilja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliko NBA pojačanje stiže u Efes!

Dugogodišnji NBA košarkaš Stenli Džonson nadomak je prelaska u Anadolu Efes, navodi Aris Barkas sa Euohoops-a. Nekadašnji osmi pik...

POVEZANE OBJAVE