BRATSKI KUP: Penal majstor Jovanović i bodovi za Partizan!

Fudbaleri Partizana savladali su Moskovski Dinamo nakon penala u prvom meču Bratskog kupa u Moskvi. U regularnom toku susreta bilo je 2:2. Sva uzbuđenja su viđena u poslednjih 15 minuta meča. Po pravilima trurnira, crno-beli su osvojili dva poena za trijumf nakon jedanaesteraca a poraženi je osvojio bod.

Ruski tim je u ranoj fazi susreta izvršio dve prinudne promene u 4. minutu. Pimenov i Tanasijević su napustili igru a ušli Besmertni i Bitelo.

Poluvreme je završeno bez golova.

Domaći tim je na početku drugog dela promenio još četiri igrača. Ovusu je ustupio mesto Severini kod crno-belih. Ređale su se izmene na obe strane dok se skor nije menjao.

Ruska ekipa povela je u 76. minutu pogotkom Lepskija. Deset minuta kasnije, Moskovljani su poveli 2:0 peko Gruleva. Partizan odmah smanjio na 2:1 pogotkom Nemanje Nikolića nakon dobrog prodora Severine. Ali su stigli do 2:2 crno-beli u nadoknadi a strelac je bio Aleksandar Šćekić.

Iskoristio je grešku golmana domaćina posle dodavanja Nikolića. Potom je na samom kraju nadoknade praktično sa gol linije izbacio loptu nogom. Onda se pristupilo penalima. Natho je realizovao prvi za crnio-bele kao i ruski igrač na drugoj strani. Nakon ponovljenog penala, Jovanović je odbranio udarac Skopincevu. Živković je bio precizan. Jovanović je odbranio i udarac Fomina. Nikolić bio siguran pod prečku. Okišor bio precizan na drugoj strani. Đorđe Jovanović overio trijumf.

Sutra u okviru drugog dana turnira igraju CSKA Moskva i OFK Beograd.

FOTO: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Olimpijakos ozvaničio angažovanje velikog pojačanja

Olimpijakos je ozvaničio angažovanje jednog od najboljih evroligaških košarkaša Kinana Evansa. Američki bek je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima...

POVEZANE OBJAVE