Nedovoljnan raspoložen NBA duo, Hrvati poraženi!

Košarkaši Hrvatske nisu uspeli da overe prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za Olimpijske igre na turniru u Grčkoj. Nakon sjajnog trijumfa protiv Slovenije, izgubili su od Novog Zelanda 90:86 u napetoj utakmici.

Prva deonica je bila veoma efikasna. Oba tima su ubacili preko 25 poena, a Hrvati vodili +1 (29:28). Novozelanđani su pred poluvreme imali +5 (47:42) u veoma efikasnom susretu.

Drugu četvrtinu je Hrvatska dobila sa +4 i posle 20 minuta timovi su ubacili 115 poena ukupno (60:55). Hrvati imali četvoricu dvocifrenih, a predvodio ih je Zubac sa 19 poena i 13 Darija Šarića. Kori Vebster imao je 12 koševa u timu Novog Zelanda.

Tokom treće deonice, izabranici Josipa Sesara su vodili. U četvrtoj stekli i +7 (82:75) nakon trojke Krušlina. Rival je konstantno pretio u želji da ostvari trijumf. U poslednji minut meča se ušlo sa nerešenim ishodom 86:86. Vebster potom promašio bitnu trojku. Nakon čelendža koji su osvojili, Novi Zeland je postigao koš za 88:86 preko Šee.

Le Afa je postavio konačan rezultat. Najbolji u poraženim timu bio je Ivica Zubac sa 29 poena. Pratio ga je Dario Šarić sa 19 koševa. Vebster sa 21 i Šea sa 18 poena predvodili su pobedničku ekipu.

Ako Novi Zeland pobedi sutra Sloveniju, hrvati sa drugog mesta idu dalje. U drugoj grupi su domaćin Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LIGA ŠAMPIONA: Vlahović asisitirao, Zvezdini rivali nemoćni! (VIDEO)

Potpuno nova Liga šampiona, počela je danas utakmicama prvog kola od 18:45 časova. Sada se igra po ligaškom sistemu od...

POVEZANE OBJAVE