PUT DO PARIZA: Crnogorci preskočili Kamerun

Košarkaši Crne Gore ostvarili su važan trijumf protiv Kameruna 70:66 u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Imali su seriju 15:2, ali dozvolili rivalu da im se u finišu približi. Odbili nalete i slavili.

Prva četvrtina je bila veoma neizvesna. Nijedna ekipa nije uspela da stvori osetniju prednost. Na odmor su Crnogorci otišli sa +3 (16:13).

Kamerunci su nešto bolje odigrali drugu četvrtinu, pa su oni imali +3 (32:29) nakon 20 minuta igre. Jedini raspoložen u tom delu bio je Marko Simonović sa 14 poena. Bidias je imao 8 koševa kod Kamerunaca.

Crnogorci početkom drugog poluvremena prave seriju 15:2 i stiču +10 (44:34). Taj deo igre dobili su sa 20:10. Zatim u četvrtoj deonici odbijali pokušaje rivala. Imali +8 (60:52) na 4 minuta do kraja. Kamerun zapretio i prišao na -4 (61:57).

Crnogorci su u poslednja dva minuta promašili tri trojke koje su mogli da ih odvedu na bezbednu razliku. Naras promašio oba bacanja da donese potpunu dramu na 1:11 do kraja. To je kaznio i postigao važan koš Kendrik Peri, uz dodatno slobodno bacanje. U penal završnici su izabranici Boška Radovića slavili.

Najbolji je bio kod pobednika Marko Simonović sa 18 poena. Bogavac je imao 13, a Peri 12. Po 11 koševa Vučević i Radončić . U timu Kameruna Bateba i Baeje imali su po 14 koševa.

Ukoliko Kamerun sutra izgubi od Brazila, Crna Gora će ići definitivno u polufinale. Ali izvesno imati duel sa domaćinom Letonijom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI STRELAC EVROPSKIH PRVENSTAVA: Ronaldu se ovo desilo posle 20 godina!

Fudbaleri Portugala su pre osam godina bili prvaci Evrope, kada su rastužili tadašnjeg domaćina Francusku. Na neki način, trikolori su...

POVEZANE OBJAVE