Đoković u trećem kolu Vimbldona, dobitnik vajld karda “otkinuo” set

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je savladao domaćeg tenisera Džejkoba Farnlija sa 3:1, po setovima 6:3, 6:4, 5:7 i 7:5.

U prvom setu je ključan bio brejk Srbina u osmom gemu, kada je iskoristio jedinu brejk loptu u ovom delu meča i poveo sa 5:3, a nakon toga bez izgubljenog poena svojim servisom došao do prednosti od 1:0 u setovima.

U narednom setu se višestruki osvajač prvi susreo sa brejk loptama protivnika, ali nije u četvrtom gemu dozvolio dobitniku vajld karda da mu oduzme servis. Potom je Novak brejknuo Britanca za prednost od 4:3 i održao tu prednost do kraja seta, povevši tako sa 2:0.

Delovao je da će Đoković doći do još jedne ubedljive pobede, pošto je brejknuo rivala u trećem setu za 3:2, ali nije uspeo da potvrdi to svojim servisom. Nakon toga je naš teniser propustio tri brejk lopte do kraja seta, da bi mu domaći igrač u poslednjem gemu oduzeo servis i uzeo set.

Imao je problema naš teniser i u narednom setu, pa je morao da spašava dve brejk šanse rivala u šestom gemu. Ipak, uspeo je u tome, a potom je načinio ključni brejk za 6:5, nakon čega je svojim servisom potvrdio pobedu.

Naredni protivnik biće mu pobednik meča u kome se sastaju Argentinac Tomas Martin Ečeveri i Australijanac Aleksej Popirin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FSS odgovorio: Čudi nas reakcija Partizana, odluka je u interesu srpskog fudbala

Pred sami početak Superlige Srbije, podigla se bura oko predloga da sledeće sezone ekipe u svom sastavu moraju da...

POVEZANE OBJAVE