Filipinci nastavljaju svoj san: Džikić ispao iz borbe za Olimpijske igre, Bitadze promašio zicer za autokoš i srušio nadu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Gruzije savladala je Filipine sa 96-94 na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Rigi.

Ipak, selekcija koju sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Džikić ispala je iz dalje borbe, pošto joj je bila neophodna pobeda od čak 19 poena razlike. Filipini sa druge strane, nakon senzacionalne pobede nad domaćinom, najvećim iznenađenjem prošlogodišnjeg Svteskog prvenstva, idu u polufinale sa drugog mesta. Da su slavili, mogli su čak da zauzmu i lidersko mesto u grupi.

Već u ranoj fazu duela Gruzijci su poveli sa velikih 16 poena prednosti i bili blizu cilja. Na poluvremenu su vodili sa +12 (55-43), ali je treća četvrtina u potpunosti pripala Filipinima, pa su u ovom delu čak došli i do preokreta.

Neverovatna situacija viđena je na kraju utakmice, kada je Goga Bitadze uhvatio loptu nakon promašenog slobodnog bacanja pod svojim košem i želeo da postigne autokoš, koji bi odveo duel u produžetak i dao novu šansu njegovoj ekipi, ali ga je promašio!

Najefikasniji u redovima Filipina bio je Džastin Braunli sa 28 poena, uz po 8 skokova i asistencija. Dvajt Ramos upisao je 16 poena, 5 skokova i 4 završna dodavanja, a Kris Njusom 14 poena, 4 skoka i 6 asistencija.

U sastavu Gruzije je Aleksander Mamukelašvili zabeležio 26 poena, 7 skokova i 3 asistencije, dok je Goga Bitadze upisao dabl-dabl učinak sa 21 poenom i 11 skokova, uz 2 asistencije.

Portoriko je bio ubedljiv na turniru na kom je domaćin protiv Bahreina i slavio je sa 99-56.

Tompson je u pobedi postigao 20 poena, a Kondit 17 uz 8 skokova. U Bahreinu je bolji od ostalih bio Hamoda sa 15 poena i 4 uhvaćene lopte.

Bahrein ispada iz igre pošto je zabeležio dva poraza, a Portoriko će u duelu sa Italijom odlučivati ko će sa prvog mesta ići u polufinale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Okušaj sreću-Osvoji besplatne spinove!

Uzbudljiv vikend je pred nama sa Meridian Expanse turnirom! Od 6. do 7. jula, svi registrovani igrači na sajtu Meridianbet...

POVEZANE OBJAVE