KAMERUNU NI 23:0 NIJE BILO DOVOLJNO: Veliki povratak Brazila za polufinale, kraj za Crnu Goru!

Košarkaši Brazila, plasirali su se u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre na turniru u Rigi.. Ićiće sa prvog mesta nakon ogromnog zaostatka i uprkos porazu od Kameruna 77:74. Crnogorci idu kući zbog koš razlike. Isto to, donelo je lidersku poziciju Kariokama na tu

Prva četvrtina, bila je veoma neizvesna i efikasna. Kamerunci su imali +2 (29:27). Brazilci se tokom druge potpuno raspali a rival stekao i +23. Njima dovoljnu razliku za prolaz dalje, a pogotovu zahvaljujući nestvarnoj seriji 23:0 na prelasku iz prvog u drugi perod.

Brazil uspeo da na poluvreme ode sa -17 (56:39), jer mu i poraz manji od 14 razlike odgovara da bude drugi. Jedini raspoložen bio je Lukas Dijas sa 11 poena i 18 Hila na drugoj strani.

Brazilci bolje ušli u treću deonicu držeći potrebnu razliku pred poslednji period. Potom su je spustili i na jednocifren minus u 4. četvrtini i potpuno se vratili u meč prišavši na -2 (74:72) u poslednja dva minuta susreta. Benite je u poslednjem minutu poravnao sa bacanja na 74:74 a Džeremaja Hil pogodio trojku za 77:74 u korist Kamerunaca. Benite nije uspeo da donese izjednačenje, ali ostalo je +3 za Kamerunce.

Najbolji kod pobednika, bio je Hil sa 22 poena. Majndl je kod Brazilaca imao 19 poena uz 16 Dijaza i 10 Kabokla. U drugoj grupi su Letonci, Gruzija i Filipini.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVAKE NEDELJE te čeka 10% MONEYBACK!

Uživaj u zabavi čitave sedmice, a Meridian ti poklanja 10% Cashback-a svake nedelje! Vreme je za zabavu, čak i kada...

POVEZANE OBJAVE