EURO: Francuska eliminisala Portugal nakon penala, Žoao Feliks tragičar (VIDEO)

Fudbaleri Francuske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u Hamburgu savladali Portugal tek nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom delu i nakon produžetaka nije bilo golova (0-0).

Prva bolja šansa desila se u 20. minutu utakmice, kada je šutirao Teo Ernandez, ali je na pravom mestu bio Diogo Košta.

Ipak, malo je uzbuđenja viđeno u prvih 45 minuta utakmice, osim što je u završnici poluvremena Bruno Fernandeš izveo slobodan udarac ispred Kristijana Ronalda, koji se spremao da to učini.

Golman Portugalaca je sprečio pogodak i u 50. minutu odlično intervencijom nakon šuta Kilijana Mbapea, posle duplog pasa sa Kanteom iz kog je proistekla šansa.

U 61. minutu se istakao i francuski čuvar mreže Majk Menjan, odbranivši šut Bruna Fernandeša nakon što ga je proigrao Kanselo. Nisu se ovde zaustavili naleti Portugalaca, ali je golman Milana bio na visini zadatka. Ubrzo je odbranio i šut Vitinje, nakon čega ga nije iznenadio ni lucidan pokušaj petom Kristijana Ronalda.

Zahuktala se igra u drugom poluvremenu i viđeno je mnogo više šansi, samo se težište igre ponovo preselilo ispred gola Portugalaca. Ruben Dijaš je prvo odličnom intervencijom sprečio Muanija da realizuje dobru šasnu u kojoj se našao, a nakon toga je Kamavinga šutirao pored gola posle dodavanja Dembelea pored dvojice čuvara.

Četiri minuta kasije, u 74. minutu, i sam Dembele je oprobao udarac, kada je sa vice šesnaesterca okrznuo prečku. Sa šansama na obe strane se nastavilo sve do kraja regularnog dela, ali je poslednji neuspešan pokušaj imao Mbape u poslednjem minutu zaustavnog vremena, pa se otišlo u produžetke.

Ni produžetci nisu doneli pobednika, a najbolju priliku propustio je Nuno Mendeš u poslednjem minutu, kada je šutirao preslabo sa oko 15 metara posle lopte koju je dobio od Bernarda Silve.

Penali su odlučili polufinalistu, a presudan je bio promašaj Žoao Feliksa u trećoj seriji, kada je pogodio stativu.

Za razliku od Mesija noćas na Kopa Americi, Kristijano Ronaldo je pogodio penal u prvoj seriji, ali se na kraju nije radovao kao Argentinac, čija se reprezentacija plasirala u polufinale tamošnjeg kontinentalnog prvenstva.

Protivnik u polufinalu Francuzima biće Španci, koji su ranije eliminisali domaćina Nemačku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Simanić ima novi klub

Srpski košarkaš Boriša Simanić potpisao je ugovor sa Igokeom, potvrdio je klub iz Aleksandrovca. Simanić se vraća na teren poslije...

POVEZANE OBJAVE