Filipovski o Mekintajeru: Profesionalac, malo je povučen, bila je to teška sezona

Kodi Miler-Mekintajer je nedavno promovisan u novog igrača Crvene zvezde, što je mnoge u Srbiji vratilo na period kada je igrao u Partizanu.

Amerikanac je tada stigao kao veliko pojačanje, ali su se dve strane rastale u toku sezone u jednoj od najlošijih sezona Partizanau poslednje četiri decenije.

Timo povodom, Mozzart sport je upitao utiske o Mekintajeru jednog od tri trenera iz te sezone – Saša Filipovskog.

On je bio dobra žena, mi smo bili dobar muž, ali brak jednostavno nije bio dobar. Eto, možda je tako najlakše objasniti kako je to izgledalo. Nije mu bilo lako, što je i razumljivo. Ceo ambijent, cela sezona je bila teška. Mi nismo imali podršku navijača. O tom huku navijača se danas najviše priča, a mi to nismo nimalo osetili. Ko zna kakav bi Kodi bio da je osetio taj vetar u leđa sa tribina koga jednostavno nije bilo. Manjkalo je podrške, a bilo je izolacije, testiranja, maski i priče o pandemiji, rekao je Filipovski.

Mekintajer je za Partizan u E vrokupu odigrao 12 utakmica i imao proske 13,1 poen uz 3,9 skokova i 4,5 asistencija. U ABA ligi je nastupio na 14 mečeva uz prosek 12,6 poena uz 2,9 skokova i 3,1 asistenciju.

Bilo je mnogo komplikovano. Čak smo u Evropi imali nekoliko odličnih utakmica i pobeda. U tim mečevima je Kodi bio jedan od lidera. Pomogao je mnogo, ali je velikih problema bilo u ABA ligi. Na kraju se sve to nakupilo i završilo se kako se završilo. Loše.

Filipovski ima reči hvale o Amerikacnu u odnosu prema treningu i obavezama.

Profesionalac. Dobro je trenirao. Slušao je. Možda je bio malo povučen. Nije previše komunicirao, ali generalno nemam nešto negativno da istaknem. Dobar košarkaš koji je u međuvremenu izuzetno napredovao. Tada mi se kod njega najviše svidelo što je pazio šta jede, znao je da mu je telo veliki adut, ali prosto… Takva je bila sezona, loša.

Ne sumnja da će biti veliko pojačanje crveno-belih.

Naučio je da koristi telo. Ono je zaista izvanredno. Pazite, on je na otvorenom terenu izuzetno opasan. Teško ga je zaustaviti. Bio je takav i u Partizanu, a tek sada je pokazao da to može da radi i na elitnom nivou. Pored toga kao plejmejker je uvek aktivan na skoku i u napadu i u odbrani. Videli ste svi kakvi su to potezi bili tokom prošle sezone, sa kavkim on fizičkim karakteristikama igra. Mislim da će biti veliko pojačanje Crvene zvezde, završio je Filipovski.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Olimpijakos računa na Petruševa?!

Delovalo je u jednom trenutku izvesno da će Filip Petrušev obuću ponovo dres Crvene zvezde, kao pozajmljeni igrač Olimpijakosa. Međutim,...

POVEZANE OBJAVE