Luka Mitrović otkrio zbog čega ne igra za reprezentaciju

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović, bio je kapiten reprezentacije u FIBA Prozorima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali se nije našao na širem spisku selektora Pešića za Olimpijske igre u Parizu.

Razlog je jasan – telo nije moglo da izdrži napore koje nose reprezentativne pripreme.

– To je moja odluka. Ali pre nego što krenem da pričam o tome moram da naglasim da za selektora Pešića stvarno imam veliko poštovanje i osećam veliku zahvalnost prema njemu na šansi koju mi je ukazao kroz ove prozore i da budem kapiten reprezentacije. Imali smo stvarno sjajnu komunikaciju, i na prozorima i van prozora kada smo pričali i o ovim akcijama preko leta. Mi smo praktično dva ista razgovora obavili – prošlo leto pred Svetsko prvenstvo i ovu Olimpijadu, gde sam ja njemu objasnio i gde je to neka odluka koja je dugo u meni kuvala i barila se, i gde sam ja jednostavno prelomio da usled svih mojih problema sa kolenima i povredama koje sam imao u prošlosti, a čije posledice i dalje osećam na neki način, da je za mene fizički jako teško izvodljivo izgurati celu sezonu i ući u obaveze reprezentacije, i iz obaveza reprezentacije ući odmah u sezonu. Jako mi je teška odluka bila što sam morao da prelomim na tu stranu, ali smatram da bi se i te kako odrazilo na moje stanje u reprezentaciji i kasnije u klubu, i da to ja ne bih bio ni ovamo ni tamo, i da je za moju karijeru najbolje i za i ovih preostalih nekoliko godina da probam da ih učinim što bezbolnijim i da što više uživam u tome. Nažalost, žrtva za sve to je moralo biti otkazivanje nacionalnog tima, rekao je Mitrović gostujući u podkastu “Euroleague chit-chat”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVA DESTINACIJA: Luka Adžić ima novi klub

Srspski fudbaler i doskorašnji igrač Čukaričkog Luka Adžić pronašao je novi klub. On će od naredne sezone biće član tajalndskog Bangkok junajteda!...

POVEZANE OBJAVE