ŠOK ZA DOMAĆINA: Nemačka eliminisana golom u 119. minutu, najbolniji oproštaj Krosa (VIDEO)

Domaćin Evropskog prvenstva reprezentacija Nemačke eliminisana je u četvrtfinalu nakon prave drame i poraza od 2-1 od Španije nakon produžetaka.

Odmah u prvom minutu, Španci su zapretili. Pedrijev udarac zaustavio je Nojer. Nad španskim fudbalerom je Kros potom napravio faul Kros za buran početak duela. On se ubrzo vratio u igru, ali ipak nije mogao da nastavi.

Zamenio ga je Dani Olmo već u osmom minutu. Nemci su u 10. minutu pokušali, ali je Simon reagovao na ubacivanje Rauma. Španci su na početku bili agilniji, a Nemci nervozni, pa je Ridiger dobio prvi karton na meču. Panceri su najbolju priliku propustili u 21. minutu, kada je Simon odbranio šut glavom Haverca.

Napadač Aresnala je bio u dobroj prilici u 35. minutu, ali je ponovo Simon bio na visini zadatka. Vilijamsu udarac brani Nojer, koji je pre toga bio u ofsajdu. On je potom odbranio i udarac iz daljine Danija Olma.

Prvo poluvreme završeno je bez golova, ali je bilo veoma aktivno. Španci su više šutirali u okvir Nojera. Panceri sporadično napadali, ali pravili probleme odbrani Furije.

Na početku drugog dela, Morata je šutirao preko gola iz blizine. Sve propuštene prilike, Španci su naplatili u 52. minutu. Lamin Jamal je ubacio lopt i uposlio Danija Olma za 1:0 koga niko nije pre toga markirao. Nakon toga se na obe strane rasplamsala borba.

Najbolju šansu za izjednačenje, imao je u 70. minutu Andrih kome je odbranio Simon udarac. Nemci su uporno pokušavali da dođu do izjednačenja. U 77. je Filkrug u padu pogodio stativu nakon dodavanja Virca. Kai Haverc je pet minuta kasnije imao kolosalnu šansu, ali nije uspeo da lobuje Simona.

I od tad su Nemci napadali kao osice, ali nisu uspeli da izbore produžetak. Uspeli su u 88. minutu pogotkom mlade zvezde Florijana Virca nakon mnogobrojnih prilika. Nadoknada je protekla mirno i otišlo se u produžetak.

U prvom produžetku nije bilo uzbuđenja i utisak je da nijedna od reprezentacija nije želela da rizikuje previše.

Ipak, kada je sve ukazivalo na to da se ide ka pucanju penala, usledio je šok za domaćina. Posle odličnog centaršuta Olma, Mikel Merino je glavom pogodio u 119. minutu za novu prednost Španaca!

Ni tu nije bilo kraja uzbuđenjima. Nakon što je Tores propustio veliku priliku da otkloni sve dileme u kontri, Filkrug je glavom šutirao pored gola iz izgledne šanse, kada je propustio mogućnost da odvede duel do jedanaesteraca.

Za finale će se Španci boriti protiv pobednika večerašnjeg duela između Francuza i Portugalaca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mladi štoper nakon gola za pobedu nad Zenitom: Nije mi strano da tresem mreže

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zenit u Sankt Peterburgu nakon preokreta. Strelac odlučujućeg gola glavom bio je mladi Stefan...

POVEZANE OBJAVE